stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
1 03.04.2018 16:28:10

VELIK ŠOK za Švedsko! Tudi če bi Ibrahimović želel zaigrati na SVETOVNEM PRVENSTVU, mu Fifa tega zaradi TEGA RAZLOGA ne bi dovolila!

Reuters
Švedi upajo, da bo Zlatan Ibrahimović preklican reprezentančni pokoj, toda ...

Zdaj je spet vroč! Potem ko je v dresu Los Angeles Galaxya debitiral z dvema zadetkoma (prvi je bil prava poslastica, ki si jo lahko vnovič ogledate tukaj), cel svet spet govori o Zlatanu Ibrahimoviću. Kakopak tudi na Švedskem, kjer je vedno več takšnih, ki velikega zvezdnika pozivajo, naj prekliče reprezentančni pokoj in poleti na svetovnem prvenstvu spet zaigra v dresu z državnim grbom. Ibrahimović je vrata pustil odprta, toda dejstvo je, da v tem trenutku sploh NIMA PRAVICE nastopa na mundialu v Rusiji!

Razlog za to je skorajda bizaren, skriva pa se v vrsticah, zapisanih v etičnem kodeksu Mednarodne nogometne zveze. Fifa namreč izrecno prepoveduje, da bi na tekmah pod njenim okriljem zaigral kdorkoli, ki je posredno ali neposredno vpleten v delovanje športnih stavnic. In Ibrahimović dejansko je. Nedolgo tega je namreč postal poslovni partner Bethard, stavne hiše, ki ima sedež na Malti. Bethard so ustanovili ljudje iz Ibrahimovićevega rojstnega mesta, nogometaš pa ima v podjetju dejansko določen lastniški delež in je hkrati tudi najvidnejši reklamni obraz stavnice.

Tod to še ni vse. Zaradi njegovega sodelovanja z Bethardom so vik in krik zagnali tudi pri švedski stavnici Svenska Spels, ki je sponzor tamkajšnje reprezentance. Kot piše ugledni Aftonbladet, pri Svenska Spels niso niti najmanj navdušeni nad idejo, da bi za Švedsko igral nekdo, ki je tako vidno vpleten v delovanje konkurenčne stavne hiše.

ibrahimovic stavnica
vszi

Članki iz rubrike