stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

rb
rb
0 28.03.2018 19:17:58

Junak obračuna v Fazaneriji: Ne, tega nisem storil. Nisem takšen človek!

Drago Wernig - TAKA
Vedran Vinko je z mojstrovino zagotovil Nafti ves izkupiček v prekmurskem derbiju.

Vedran Vinko je bil mož odločitve na prekmurskem derbiju v Fazaneriji, kjer so si naftaši ves izkupilek zagotovili navkljub spoznanju, da so imeli večji del drugega polčasa igralca manj. Kor da bi se po izključitvi Liridona Osmanaja med varovance Anteja Šimundže naselil strah pred ponovitvijo jesenske zgodbe pod živopisnimi vinogradi, ko so brez zmage ostali s kar dvema igralcema več … Tudi gostom se je najbrž zavrtel film obračuna iz petega kroga, ampak v nasprotju s Sobočani so oni iz njega očitno črpali dodatno moč.

"Drži, pomislili smo na to, da se morda ponavlja zgodovina. Na neki način smo tako dobili dodaten navdih. Mislim, da je bila to voda na naš mlin," priznava Vedran Vinko, ki je za končni izid poskrbel z mojstrovino: "Ko sem dobil žogo v prostor, sem seveda natanko vedel, kje so vrata. Nisem veliko razmišljal. In sprožil," se je nasmehnil strelec zlatega gola za Nafto.

Ponedeljkova jutranja kava v kakšnem lokalu v središču mesta je bila tokrat najbrž prav poseben užitek. "Ne, nisem bil na kavi. Nisem človek, ki bi se želel po takšnih tekmah kazati, se ’nastavljati’. Nočem se bahati, ampak sem se odpravil neposredno na trening in se potem nemudoma vrnil domov," je razkril nekdanji član Metza, ki je pustil na igrišču vse, kar je lahko. In še malce več, kar velja tudi za njegove soigralce, ki so bili številčno oslabljeni dovolj modri in preudarni, da so dosegli želeno.

Kako samozavestni so bili Lendavčani, razkrivajo besede Vedrana Vinka: "Lahko bi rekel, da se je razpletlo po pričakovanjih. Ker smo se res dobro pripravili in imeli ’glave pripravljene’ za zmago. Zgodnji zaostanek nas je presekal, o tem ni dvoma, a mislim, da sem sam še najbolj verjel, da nam lahko uspe preobrat, soigralci so mi sledili. Menim pa, da se je odločilni trenutek zgodil med polčasom, ko smo se v slačilnici dogovorili, kakšna mora biti naša podoba. Vedeli smo, da nimamo več kaj čakati in da se moramo predstaviti v prepoznavni luči. Bili smo odločni in vsi od prvega do zadnjega smo verjeli v uspeh. Ta zmaga nam je vsekakor dala krila in mislim, da bomo zdaj iz iz tekme v tekmo vse bolj nevarni. Verjamemo v svoje sposobnosti, tudi zmaga nad Muro je potrdila, da premoremo dovolj kakovosti, ampak hkrati bomo ostali tudi ponižni."

Značke: vedran-vinko, nafta, mura

Članki iz rubrike