Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 28.03.2018 18:51:51

Slovenski selektor: Lepo je videti, da bomo med najbolj uglednimi evropskimi reprezentancami, a tja tudi spadamo

Nogometna prihodnost na sončni strani Alp je vendarle svetla.

Slovenska kadetska (U-17) reprezentanca si je zagotovila mesto med 16 najboljšimi na stari celini, maja bo sodelovala na evropskem prvenstvu v Angliji. Sloveniji je to v tej starostni kategoriji uspelo tretji, Agron Šalja in njegovi izbranci so si vozovnico za Otok zagotovili v elitnem krogu kvalifikacij na Madžarskem. Najprej so remizirali z gostitelji, nato so bili prepričljivo boljši od izraelskih vrstnikov, prvo mesto v skupini 7 so potrdili z zmago 2:1 proti Romuniji.

"Zelo smo veseli, da nam je uspelo. Vsi skupaj smo verjeli v to. Mislim, da je bil tudi čas, da se nam določene stvari ’poklopijo’, saj smo v zadnjem obdobju že dvakrat imeli smolo in tik pred zdajci ostali brez evropskega prvenstva. Fantje so živeli za to, veliko delali, tako da so si evropsko prvenstvo nedvomno zaslužili. Na evropskem prvenstvu bodo same ugledne reprezentance in lepo je videti, da je med njimi tudi Slovenija. Po moji oceni tja tudi sodimo. Nismo pa še opravili vsega, saj se moramo tudi na zaključni turnir odpraviti z ambicijami in željo po dobrih predstavah. Z uvrstitvijo na EP so veliko pridobili igralci, ki bodo imeli precej večje možnosti za dobre kariere. To je tudi velika nagrada za Nogometno zvezo Slovenije, klube in predvsem klubske trenerje, ki zelo kakovostno delajo in nenehno skrbijo za razvoj igralcev," je povedal selektor slovenskih upov Agron Šalja.

V Angliji bodo maja ob gostiteljici ter Sloveniji igrale še Srbija, branilka naslova Španija, Švedska, Belgija, Irska, Švica, Izrael, Portugalska, Nizozemska, Italija, BiH, Danska, Norveška in Nemčija.

Slovenske barve na turnirju na Madžarskem so branili Abel Marc (Bilje), Matevž Matko (Bravo), Domen Gril (Bravo), Jošt Urbančič (Domžale), Tamar Svetlin (Domžale), Ivan Makovec (Domžale), Žiga Repas (Domžale), Matija Burin (Olimpija), Martin Pečar (Olimpija), Gašper Koritnik (Krško), Mark Španring (Krško), Mirko Mutavčič (Maribor), Alen Jurca (Maribor), Rok Frešer (Maribor), Rok Maher (Maribor), Renato Simič (Fiorentina), Nino Kukovec (Fiorentina), Anže Pucihar (Pescara), Nik Prelec (Sampdoria) in Omar Kocar (Dinamo Zagreb).

Članki iz rubrike