volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
2 28.03.2018 15:50:57

V poplavi slabih informacij končno tudi ena navdušujoča. Slovenskim upom uspel veliki met!

Grega Wernig
Kadetska (U-17) reprezentanca blestela v drugem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo.

V preteklem obdobju so v slovenskem prostoru prevladovale slabe informacije. Najprej se je zgodila afera na tiskovni konferenci v Ljudskem vrtu, po kateri si je Zlatko Zahović prislužil suspenz NK Maribor, nakar je NZS športnega direktorja vijoličastih kaznovala s šestmesečno prepovedjo sodelovanja v vseh z nogometom povezanih dejavnostih na vseh uradnih tekmah.

Članska izbrana vrsta si je privoščila boleča poraza v prijateljskih preizkušnjah z Avstrijo in Belorusijo, mlada reprezentanca je v Bolgariji klavrno končala obračun v kvalifikacijah za EP, zdaj pa je naposled vendarle prišla tudi spodbudna informacija. Navdušujoča! Kadetska (U-17) reprezentanca se je namreč uvrstila na evropsko prvenstvo, ki ga bo maja gostila Anglija, izbranci selektorja Agrona Šalje so zablesteli v drugem krogu kvalifikacij na Madžarskem. Najprej so se z gostitelji razšli z neodločenim izidom, nato so s 3:0 premagali Izrael, danes pa so si neposredno vozovnico na zaključni turnir zagotovili z uspehom proti romunskim vrstnikom. Bilo je 2:1, velik junak zmage pa je Tamar Svetlin, up domžalskega prvoligaša je dosegel oba gola in Sloveniji zagotovil prvo mesto v skupini 7.

Slovenske barve na Madžarskem so branili Abel Marc (Bilje), Matevž Matko (Bravo), Domen Gril (Bravo), Jošt Urbančič (Domžale), Tamar Svetlin (Domžale), Ivan Makovec (Domžale), Žiga Repas (Domžale), Matija Burin (Olimpija), Martin Pečar (Olimpija), Gašper Koritnik (Krško), Mark Španring (Krško), Mirko Mutavčič (Maribor), Alen Jurca (Maribor), Rok Frešer (Maribor), Rok Maher (Maribor), Renato Simič (Fiorentina), Nino Kukovec (Fiorentina), Anže Pucihar (Pescara), Nik Prelec (Sampdoria) in Omar Kocar (Dinamo Zagreb).

Članki iz rubrike