Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.10.2016 19:08:46
Deli članek:

Vrnitev izgubljenega sina: Wayne Rooney spet tam, kjer se je vse začelo?

Reuters

Vse glasneje se govori, da bo Wayne Rooney zapustil vrste Manchester Uniteda.

Rešitev za nezadovoljnega nogometnega zvezdnika, ki je v svojem klubu pristal na klopi za rezervne igralce, je velikokrat selitev. Če je nogometaš tako znan, kot je angleški zvezdnik Wayne Rooney, pa lahko že namig o selitvi sproži številna ugibanja. Rooneyja, ki je obsedel na klopi Manchester Uniteda, zdaj v svoje vrste vabi nekdanji klub Everton.

Trener Evertona Ronald Koeman je dejal, da bi brez oklevanja takoj ponudil Rooneyju delovno mesto v enajsterici z Goodison Parka, če se bo nogometaš odločil za selitev z Old Trafforda.

Rooney - nedavno je tudi tekmo angleške reprezentance proti Sloveniji v Stožicah začel kot rezervist in v igro vstopil šele sredi drugega polčasa - je v zadnjem času redko v prvi postavi rdečih vragov. Zato številni ljubitelji nogometa ne dvomijo, da se bo v kratkem preselil drugam.

"Mislim, da je izjemen igralec. Daleč od tega, da bi bil že blizu konca kariere," je Koeman na novinarski konferenci pred tekmo svojega kluba z West Hamom hvalil Rooneya in poudaril, da se ne namerava vmešavati v odnos med njegovim sedanjim klubom in nogometašem, da pa mu bo vedno pripravljen ponuditi mesto v ekipi. "Ne poznam njegovega položaja. To moramo spoštovati, to ni naša težava, toda če se bo pokazala možnost, da bi lahko prišel k nam, bom zelo zadovoljen."

Če bi se ta prestop uresničil, bi se zdaj 31-letni Rooney vrnil domov: v manj slavnem liverpoolskem klubu je namreč začel kariero, prav iz Evertona pa je leta 2004 prestopil k Manchester Unitedu. Za Everton je odigral 77 tekem in dosegel 17 golov. Koeman je sicer še poudaril, da mora profesionalni nogometaš računati tudi na obdobja, ko ni v središču pozornosti, ter se prilagoditi: "To je del nogometa. Dovolj je star, da ve, da se takšna obdobja zgodijo vsakomur. Najbolje je ostati miren."