Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
11.03.2016 08:35:17
Deli članek:

Dabanović v vlogi športnega direktorja

Drago Wernig - TAKA

Nekdanji reprezentančni vratar se je lotil odgovornega dela.

Po (pre)dolgem zimskem oddihu – zadnji jesenski krog je bil odigran 22. novembra – bo jutri naposled znova oživelo drugoligaško prizorišče. Na vrhu so prezimili Radomljani, ki ostajajo največji favoriti za naslov prvaka in vrnitev med elito. 

Nogometaši Radomelj, ki jih še naprej vodi Dejan Djuranović, so si v pričakovanju začetka nadaljevanja prvenstva še dodatno okrepili samozavest. V 3. krogu pokala MNZ Ljubljana so bili prepričljivo boljši od nekdanjega prvoligaša iz Črnomlja, Belo krajino so ugnali s 6:0 (3:0). Dvakrat se je med strelce vpisal Cerar, po enkrat so bili uspešni Osmanaj, Primc, Šipek in Avbelj.

DERBI V RADOMLJAH
To je gotovo obetavna napoved za spomladansko premiero, ki bo nadvse pomembna, v soboto se bo vodilna ekipa na lestvici udarila s svojimi najbližjimi zasledovalci iz najstarejšega slovenskega mesta. Z zmago nad Dravo bi Radomljani kakopak naredili velik korak proti naslovu prvaka, v nasprotnem primeru bo boj za vrh ostal negotov. Kurenti so sicer presenečenje jeseni, takšnega izkupička si bržčas niso drznili napovedati, zato so lahko zdaj sproščeni, takšni pa bi utegnili biti tudi nadvse nevarni.

Tudi Veržejci so si nabrali lepo število točk, v pomlad lahko krenejo mirni, a nikakor lahkomiselni. Prleki bodo v soboto pod vodstvom Zlatka Gaborja gostovali v Ankaranu, kjer imajo v teh dneh obilo težav z iskanjem primernih površin za vadbo. Obilne padavine so naredile svoje, igrišče Sv. Katarina je v precejšnji meri pod vodo, zato so Vlado Badžim in njegovi nogometaši začasno zatočišče našli na igrišču z umetno travo v Dekanih.

PO SEŠLARJU ŠPEHONJA
V Dobu se lahko še naprej spogledujejo z vrhom, še bolj odločno pa z drugim mestom. Visoke ambicije bodo poskušali v nedeljo potrditi v Kidričevem, kjer zimski premor ni minil ravno v mirnem ozračju. Dejstvo je, da Aluminij v prvem delu prvenstva ni izpolnil pričakovanj, a kljub temu se je zdelo, da bo Simon Sešlar moštvo vodil tudi spomladi, vendar se to ne bo zgodilo. Celjski strokovnjak naj z vodilnimi možmi kluba ne bi bil na isti valovni dolžini, zato so se mu zahvalili za sodelovanje in rešitev poiskali v domačih vrstah. Na klop je znova sedel Bojan Špehonja, ki je nazadnje vodil mladinsko zasedbo, hkrati je Aluminij po daljšem času spet dobil športnega direktorja. Odgovorne naloge se je lotil Mladen Dabanović, nekdanji reprezentančni vratar je od zdaj v dvojni vlogi, saj bo še naprej tudi vodja nogometne šole.

Tudi triglavani jeseni niso blesteli, Kranjčani kakopak upajo, da bo drugače v drugem delu prvenstva. "Pomembno bo spoznanje, ali so mladi fantje, ki so dobro igrali v prvem delu, uspeli narediti tudi preskok v glavah. S prihodom izkušenejših Mateja Poplatnika, Alena Krciča in Dejana Robnika se bo moralo poznati pri izkušnjah, napredku v igri in pri realizaciji. Vsaka tekma bo težka, zato bodo fantje morali prevzeti odgovornost in tehtnico nagniti na našo stran," v pričakovanju gorenjskega obračuna s Šenčurjem pravi trener Siniša Brkić.

MARIBORSKI PRIDIH
Na nedeljski tekmi v Kranju bo na gostujoči klopi sedel Goran Stanković. Nasledil je Braneta Pavlina, ki se je lotil novega izziva v Zarici, kjer ga čaka boj za obstanek. Temu primerno so se novinci med drugoligaši okrepili, nov trener je izkoristil mariborsko »zvezo«, njegov mlajši brat je v Ljudskem vrtu najtesnejši sodelavec Zlatka Zahovića. Vijoličasti so na "dodatno izobraževanje" na Gorenjsko poslali Anela Hajrića, Luko Uskokovića in Daniela Vujčića, kar bi moralo vplivati na podobo Zarice, prav tako kot prihod Emirja Ljubijankića. V kolikšni meri, bo bržčas v precejšnji meri razkrilo že sobotno gostovanje v Tolminu, kjer so največjo okrepitev dobili v izkušenemu vratarju Vasji Simčiču.