Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 04.12.2015 11:12:01

Me bodo zamenjali? Tega pa res ne vem!

alesfevzer.com
Nogometaši Mure so po prvem delu sezone na tretjeligaškem vzhodu na drugem mestu na lestvici. Za vodilnimi Beltinčani zaostajajo za osem točk, v zadnjih dneh pa je slišati vse več namigovanj o tem, da bodo črno-beli v spomladansko nadaljevanje morda krenili z novim trenerjem.

Moštva v 3. SNL – vzhod so v prvem delu prvenstva odigrala štirinajst tekem. Muraši so slavili na desetih, enkrat so igrali neodločeno in trikrat izgubili (dvakrat v uvodnih treh krogih), kar je dovolj za drugo mesto na lestvici. Beltinčani so brez remija klonili zgolj enkrat in imajo na vrhu osem točk naskoka. "Ravno ko smo prišli v formo, je bilo prvega dela sezone konec," se je nasmejal Feri Cifer.

POTREBOVALI SMO NEKAJ ČASA
"Vsekakor pa je dejstvo, da smo potrebovali kar nekaj časa, da smo se navadili drug na drugega. Priprave so se začele dokaj pozno, igralska zasedba je bila sestavljena dokaj na hitro in brez pravih možnosti, da bi dobili igralce, ki bi si jih želeli. Potrebovali smo nekaj časa, da smo ujeli ritem in pokazali, česa smo sposobni. Fantje so se borili po najboljših močeh, ne morem jim česarkoli očitati. Mnogi so dali svoj maksimum," je nadaljeval trener Mure, ki mu je žal zlasti zaradi enega poraza: "Dvoboj v Križevcih na Goričkem bi se vsekakor lahko razpletel drugače. Vseskozi smo narekovali ritem in pritiskali proti domačim vratom, a so gostitelji zadeli po prekinitvi. Po podaji iz kota, te izgubljene točke bi nam veliko pomenile."

"Tudi ko sem še igral za Muro, smo bili po prvem delu prvenstva v sezoni 1997/98, ko je ekipo vodil Milan Koblencer, prepričljivo na vrhu lestvice. Imeli smo osem točk naskoka pred Mariborom, ki je na koncu osvojil naslov prvaka z devetimi točkami več."

O TEM SE NISMO POGOVARJALI
V zadnjem času je sicer na ravnici in v prekmurskih nogometnih krogih slišati namigovanja o morebitni zamenjavi na trenerski klopi v Fazaneriji, o čemer smo poročali tudi že v Ekipi SN.

"To sem izvedel v vašem časopisu. Vi mi povejte," se je odzval Feri Cifer. Ni deloval užaljeno. "Ne vem, kje ste dobili takšno informacijo? Kar tako si je gotovo niste izmislili, ampak z menoj se do zdaj o takšni možnosti ni pogovarjal nihče. V petek imamo zaključek, morda bom kaj izvedel. Ne, o tem res ne morem govoriti. Iz preprostega razloga, ker ne vem ničesar. Ampak saj vsi vemo, kako je, nikoli ne veš, kaj prinaša naslednji dan," je povedal nekdanji odlični branilec.

VELIKA, VENDAR NE NEDOSEGLJIVA
A seveda je še vedno trener Mure, zato si nismo mogli kaj, da se ne bi dotaknili nadaljevanja prvenstva. Je zaostanek osmih točk vendarle prevelik, da bi lahko v Murski Soboti razmišljali o naskoku na prvo mesto in posledično dodatnih kvalifikacijah za napredovanje v drugoligaško druščino? 

Črno-beli imajo na domačih tekmah 100-odstotni izkupiček. Ob sedmih zmagah je razlika v golih 23:2, obakrat so soboško mrežo zatresli naftaši.

"Res je, da se zdi prednost Beltinčanov velika, toda še vedno jo je mogoče nadoknaditi. Seveda bi bilo pred tem treba poskrbeti tudi za okrepitve v igralski zasedbi, ki so nujno potrebne, v nogometu se zadeve lahko hitro obrnejo, na voljo je še veliko tekem. Tudi ko sem še igral za Muro, smo bili po prvem delu prvenstva v sezoni 1997/98, ko je ekipo vodil Milan Koblencer, prepričljivo na vrhu lestvice. Imeli smo osem točk naskoka pred Mariborom, ki je na koncu osvojil naslov prvaka z devetimi točkami več," je Feri Cifer zavrtel film nekoliko v preteklost, da bi vzbudil nekaj optimizma za prihodnost.

Članki iz rubrike