Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
20.08.2015 20:38:47
Deli članek:

Aleš Luk: Upokojil se bom, ko bo Mura znova prvoligaš

Aleš Cipot

Izkušeni vratar je bil eden od junakov pokalne zmage soboških črno-belih proti Gorici.

"Čas je, da Gorica spet izgubi. Saj vendar ne more zmagati na šestih zaporednih tekmah, nekje se ji mora zalomiti," je v pričakovanju dvoboja z vodilno ekipo na prvoligaški lestvici za Ekipo SN med drugim dejal Feri Cifer. Malce za šalo, malce zares, nakar je trener Mure pristavil: "Gorica je seveda velik favorit, o tem ni niti najmanjšega dvoma. Toda igramo doma in upam, da se bo zbralo lepo število gledalcev, da bomo imeli glasno spodbudo, in prav gotovo se bomo borili po najboljših močeh, da bi se gostom čim bolje upirali. Če se bo ponudila priložnost, pa tudi presenetili, zakaj pa ne!?"

NAGRAJENI ZA BORBENOST
Legendarni kapetan črno-belih in njegovi varovanci so "grožnjo" uresničili. Poskrbeli so za senzacijo, s kakršno lahko postreže le pokalno tekmovanje. V Fazaneriji so ob spodbudi 800 gledalcev z 1:0 premagali modro-bele iz mesta vrtnic, trenutek odločitve se je zgodil v 29. minuti. Po podaji iz kota in gneči v kazenskem prostoru je v polno zadel Kevin Toth, ki je unovčil nespretno posredovanje vratarja Januša Štruklja, Grega Sorčan je tokrat sedel na klopi za rezervne igralce.

Gostujoči trener Miran Srebrnič s postavo ni preveč eksperimentiral. Od prve minute so denimo zaigrali Celcer, Škarabot, Gregorič, Burgič, Osuji, Kavčič, Džuzdanović, Nunić, Martinović in povratnik Johnson, v nadaljevanju je bil prisiljen aktivirati še kapetana Jogana in najboljšega strelca Elekeja, a vse to ni bilo dovolj, da bi Primorci upravičili vlogo favorita. V večjem delu dvoboja so bili boljši, narekovali ritem in imeli tudi lepo število priložnosti, toda Aleš Luk je svoje delo opravil odlično, trikrat je mrežo ohranil nedotaknjeno s pomočjo okvirja vrat, ki so ga enkrat stresli tudi muraši.

V EKIPI IMA VEČ VLOG
"Goričani so nas bržčas vsaj malce podcenili, mi pa smo bili izjemno borbeni in dovolj disciplinirani, da nam je uspelo, čeprav je kakovostna razlika očitna. Kar je seveda popolnoma razumljivo, Gorica je vendarle vodilni prvoligaš, mi smo tretjeligaši. Ampak za pristop na visoki ravni smo bili nagrajeni, ta zmaga je lepa spodbuda za naprej. S prihodom novega vodstva se razmere na srečo spreminjajo, počasi rastemo in močno upam, da bo Mura čez nekaj let spet tam, kamor spada," je povedal eden od junakov obračuna v Fazaneriji Aleš Luk, ki v črno-beli ekipi opravlja več vlog. Poleg tega, da brani odlično, je tudi kapetan in mentor mlajšim soigralcem, kar kljub 34-letom namerava ostati še nekaj časa. "Ko bo Mura znova prvoligaš, takrat se bom upokojil. Prej ne," se je nasmejal čuvaj mreže, ki je na prvoligaškem prizorišču zbral 122 nastopov.