Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
20.08.2015 20:17:04
Deli članek:

Kdo je Berićev španski snubec?

Reuters

Če se Rapid ne bo uvrstil v skupinski del lige prvakov, bo slovenski reprezentant skoraj gotovo zapustil Dunaj.

Nogometaši Rapida so v sredo zvečer proti Šahtarju odigrali prvo tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. Na polnem stadionu Ernst Happel so z 1:0 slavili Ukrajinci, edini gol je v zadnjih trenutkih prvega polčasa ob pomoči vratnice dosegel Marlos. Zasedba iz Donecka si je torej zagotovila sijajno izhodišče za povratni obračun, ki bo 25, avgusta v Lvovu.

V začetni enajsterici zeleno-belih iz avstrijske prestolnice je bil kakopak tudi Robert Berić, ki je bil na igrišču do 89. minute, ko ga je zamenjal Philipp Prosenik, v otvoritvi dvoboja si je po zračnem dvoboju prislužil rumeni karton, ko je enega od nasprotnih branilcev zadel s komolcem. Po domačem porazu je jasno, da je za Rapid skupinski del lige prvakov težko dosegljiv, Dunajčani se bodo bržčas morali zadovoljiti z ligo Europa, toda utegne se zgoditi, da bodo v evropsko jesen krenili brez slovenskega reprezentanta.

ŽELJE PO ODHODU NE SKRIVA
Poročali smo že o tem, da krški napadalec ne skriva več želje po odhodu in po naših informacijah se je vodstvo kluba odločilo, da bo uslišalo njegovi želji. A zgolj v primeru, če Rapidu ne bo uspel preboj v najprestižnejše nogometno tekmovanje, kar se zdaj torej zdi precej verjeten scenarij. Ni skrivnost, da si ga v svoje vrste že dalj časa prizadevata privabiti Saint-Etienne in Reading. Po dolgih pogajanjih sta oba kluba pripravljena odšteti pet milijonov evrov odškodnine, ki jo zahteva Rapid, bojda pa so vodilni možje 32-kratnih avstrijskih prvakov precej bolj naklonjeni francoskemu prvoligašu. Razlog je zelo preprost. Gre za velik klub z bogato tradicijo, prestop bi bil kakopak dobra reklama za zeleno-bele. Vsekakor večja, kot odhod na angleško drugoligaško prizorišče.

TRIJE NISO, KDO JE?
Zgodba se bo vsekakor kmalu začela razpletati, toda stvari bi se lahko postavile tudi na glavo. Iz zelo zanesljivega vira smo namreč dobili namig, da naj bi se v boj za Roberta Berića vmešal še en klub. Izvedeli smo le, da prihaja iz španske prvoligaške druščine, vse ostalo je velika skrivnost. Najbrž lahko izključimo le tri klube iz primere division. Real in Barcelono ter Athletic iz Bilbaa, ki se je pred dnevi veselil superpokala. Kolikor nam je namreč znano, 24-letni Krčan nima baskovskih korenin, kar je pogoj za igranje v rdeče-beli opravi... Da se je igralčev zastopnik Amir Ružnić v sredo in tudi danes mudil na Dunaju, skoraj gotovo ni naključje.