Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
15.04.2015 11:57:27
Deli članek:

Slovenija kamp: 20 lokacij, 800 otrok in nogomet

Arsen Perić

Lansko poletje so ga organizirali prvič in bil je prava uspešnica, zato se letos vrača v večji, razsežnejši in, kot zatrjujejo organizatorji, še boljši obliki.

Še drugo leto zapored bo v številnih krajih po Sloveniji potekal Slovenija kamp, največji tovrstni nogometni dogodek za mlade. "Že danes lahko zagotovimo, da bo Slovenija kamp letos potekal na najmanj dvajsetih lokacijah. To je šest krajev več, kot jih je lani sodelovalo v največjem nogometnem dogodku za mlade," je na včerajšnji novinarski konferenci ob predstavitvi Slovenija kampa 2015 dejal strokovni direktor Jani Žilnik.

Arsen Perić

In če je lanski nogometni kamp privabil približno 500 otrok, jih letos pričakujejo okrog 800, starih med 7 in 13 let, ne glede na spol. "Naši tabori bodo po vsej državi, tako da bomo staršem prihranili dolge dnevne poti ali strošek bivanja v hotelu," je prednost Slovenija kampa razložil vodja organizacije Boris Križnik in dodal: "Edinstvenost našega projekta je ta, da bodo vsi kampi potekali istočasno, od 6. do 11. julija, zadnji dan pa bomo kamp zaključili na veliki zaključni prireditvi v Ljubljani, kjer bodo otroci prikazali veščine, ki so jih osvojili. Cilj našega projekta je, da privabimo od 600 do 800 otrok in da za njih skrbi ena ekipa iz lokalnega okolja. Otroci bodo šest dni od jutra do večera dihali nogomet."

Arsen Perić

Za dobro počutje otrok bo skrbela ekipa 120 športnih delavcev, od nogometnih trenerjev, fizioterapevtov pa vse do animatorjev. "Bistvena stvar naših kampov so tudi animacije, ker moramo vedeti, da otroci ves dan ne morejo igrati nogometa, zato je tudi temu delu namenjen velik poudarek. Po uspešno izpeljani lanski rdeči niti, ki je bila svetovno prvenstvo v nogometu, smo se letos odločili za rdečo nit moja Slovenija, na temo te animacije bodo otroci spoznavali lepote lokalnega okolja, v navezavi na vso Slovenijo," je pojasnil Križnik, ki je prepričan, da bodo tudi letos, tako kot lansko leto, k sodelovanju privabili tudi številne znane slovenske nogometaše: "Svoje bodo vsekakor odigrali tudi ambasadorji nogometa, to so zdajšnji in nekdanji slovenski reprezentanti, ki se bodo pogovorili, srečali s svojimi mlajšimi kolegi in jim dali kakšen nasvet za uspešno nadaljevanje nogometne poti."

Arsen Perić

Omejitev razen starostne (od 7 do 13 let) pri prijavi nadobudnih mladih nogometašev ni, še drugo leto zapored pa bodo organizatorji otrokom iz socialno šibkejših družin omogočili sodelovanje na taboru. Lani so sodelovanje omogočili 33 mladim iz projekta Botrstvo, ki so jim v sodelovanju s pokrovitelji pokrili strošek udeležbe in zagotovili vso potrebno opremo za udeležbo na taboru, tokrat so prepričani, da bodo to številko še presegli. "V našo ceno 120 evrov je vključen ves strokovni program, prehrana, animacija in celo športna oprema, s katero bomo enotno opremili vse naše mlade nogometaše," je za konec dejal Križnik in pristavil še, da je zanimanje za kamp ogromno in da naj bi se do zdaj prijavilo že okrog 150 otrok. Prijave sicer sprejemajo prek svoje spletne strani www.s-kamp.si.