Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
15.04.2015 11:38:16
Deli članek:

Senzacija v Dortmundu?

Reuters

Informacije, ki prihajajo iz Nemčije, pravijo, da se pri Dortmundu dogaja nekaj, kar je pričakoval malokdo.

Govori se, da naj bi trener Borussie Jürgen Klopp poleti zapustil Westfalen. Sedeminštiridesetletni strokovnjak naj bi predsednika kluba Hansa-Joachima Watzkeja že prosil za predčasno prekinitev sodelovanja.

Klopp na klopi črno-rumenih sedi od leta 2008, ko je prišel iz Mainza, katerega je prvič v klubski zgodovini popeljal v nemško elitno tekmovanje. Z Dortmundčani je osvojil dva naslova nemškega prvaka, nemški pokal in trikrat nemški superpokal, prav tako je leta 2013 ekipo popeljal v finale lige prvakov. Letos pa je za njim(i) katastrofalna sezona. Sedeminštiridesetletni Nemec je kot enega glavnih razlogov za odhod iz Dortmunda navedel izčrpanost po težki sezoni. 

Zanimivo je, da naj bi Kloppa pri Borussi zamenjal Thomas Tuchel, ki ga je skoraj nasledil že v Mainzu (med njima je na klopi sedel Norvežan Jørn Andersen). Oba sta torej svojo trenersko kariero začela v tem nemškem "malčku". Tuchel je z Mainzem v lanski sezoni bundeslige osvojil sedmo mesto in ekipo popeljal v kvalifikacije za ligo Europa.

Nato pa je mesto trenerja - na svojo željo - takoj po uspešni sezoni zapustil. Zanimivo je, da pri Mainzu niso želeli prekiniti sodelovanja z njim, tako da je še vedno član kluba, s katerim mu junija poteče pogodba. Dolgo se je ugibalo o tem, zakaj je želel zapustiti Mainz, mnogi so bili mnenja, da je bil predviden za trenerja nesramno bogatega RB Leipziga.

Reuters

Prav tako so mu mesto trenerja pred kratkim ponudili pri Hamburgu, ki mu grozi izpad iz bundeslige. Tuchel je zavrnil podpis (štiriletne) pogodbe, čeprav naj bi mu ta prinesla kar 3,2 milijona evrov na sezono

Zdaj se zdi, da bo 41-letni strokovnjak poleti odšel v Dortmund, kjer bi še drugič v svoji kratki trenerski karieri dobil službo pri Kloppovem nekdanjem delodajalcu. Športni direktor Borussie Michael Zorc se je ta mesec že sestal s Tuchelom.

Reuters
Dogajanje budno spremljajo tudi največji angleški klubi, ti namreč že nekaj časa snubijo Kloppa. Zanimiv naj bi bil predvsem Manchester Cityju in Arsenalu