Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
15.04.2015 10:21:39
Deli članek:

MARIBOR - CELJE: Radi bi še šestič

Drago Wernig - TAKA

Vijoličasti in Celjani se bodo v tej sezoni udarili že četrtič.

Grofi so v prvenstvu slavili dvakrat, enkrat so bili uspešnejši Mariborčani, toda v pokalnem tekmovanju se karte kakopak premešajo na novo, to je posebna zgodba. Zanimiva je napoved gostiteljev, da se bodo predstavili s kar nekaj mladimi močmi. Povratna tekma bo v torek, 21. aprila, v Areni Petrol.


"Pred sezono si Maribor vedno zastavi visoke, ambiciozne cilje, kar pomeni osvojiti naslov prvaka in pokalno tekmovanje ter se čim dlje zadržati na mednarodnem prizorišču. Prvenstvo je vsekakor prioriteta, ampak kot sem že dejal, je pokal prav tako lovorika, ki jo želimo osvojiti. Pred nami je pomembna, tekmovalna tekma, ki pa je hkrati lahko priložnost za mlajše igralce, v tej smeri razmišljamo tudi pred tokratno preizkušnjo. Že na preteklih pokalnih dvobojih smo začeli z vključevanjem nekaterih mlajših moči, toda to v ničemer ne vpliva na našo odločnost. Ostajamo zelo ambiciozni," pred spopadom s Celjani pravi Ante Šimundža.

"Imamo mlade, nadarjene igralce, ki jim brez večjih težav popolnoma zaupam. Ker z delom dokazujejo, da si zaslužijo biti del prve ekipe in da bodo nekoč lahko tvorili prihodnost mariborskega nogometa."

ANTE ŠIMUNDŽA

Njegovo razmišljanje razkriva, da se bodo vijoličasti bržčas predstavili v "mešani" zasedbi. "Imamo nekaj težav. Rajčević je v Kopru igral z vročino, Bohar je prav tako zbolel in dva dneva ni treniral, Filipović se po daljši odsotnosti šele vrača, Sallalich tudi še ni odpravil vseh težav, Stojanović nima pravice nastopa zaradi izključitve. Mimo teh stvari pač ne moremo, na drugi strani pa imamo mlade, nadarjene igralce, ki jim brez večjih težav popolnoma zaupam. Ker z delom dokazujejo, da si zaslužijo biti del prve ekipe in da bodo nekoč lahko tvorili prihodnost mariborskega nogometa," je pristavil trener prvakov. 

A mladi vendarle še nimajo dovolj prakse z igranjem na rezultat, ki je v polfinalu pokala tako zelo pomemben. "Imamo dovolj izkušenih, ki morajo mlajšim soigralcem pomagati, kako se je treba v posameznih situacijah odzvati. Poleg tega seveda verjamemo v sposobnosti mladih. Menim, da je njihov talent tako velik in da so dovolj dolgo v Mariboru, da vedo, kako in kaj," pravi Ante Šimundža, ki verjame, da bo Maribor še šesto leto zapored igral v finalu

"Zavedamo se, da sta pred nami dve preizkušnji, v Ljudskem vrtu nas čaka šele prvi polčas. Naredili bomo vse, da bi bili v dveh tekmah uspešnejši od Celja, osnovni namen na domačem igrišču je zagotoviti si čim boljše izhodišče za povratni obračun. S pozitivnim rezultatom brez prejetega gola bi storili velik korak," je dejal trener vijoličastih in o Celjanih pristavil: "So dinamična, tekaško razpoložena ekipa, ki si prizadeva igrati napadalno, a tokrat vendarle pričakujem obrambno usmerjene tekmece, ki nas bodo skušali presenetiti s protinapadi, na kar se bomo seveda skušali ustrezno pripraviti."

Grofi so upali, da bodo pod Kalvarijo odpotovali na krilih prvenstvene zmage, toda Rudar jim je prekrižal načrte. "Ne smemo si več dovoliti, da bi izgubljali na takšen način," je po porazu z Velenjčani opozoril Simon Rožman in poudaril, da verjame, da se bo njegova ekipa v štajerski prestolnici "predstavila v dobri luči in z ustreznim odnosom." 

"Mariborčani so nedvomno veliki favoriti, a menim, da smo dobro pripravljeni, vsekakor pa v nas gori močna želja, da bi presenetili."

RAMON SORIA

Slačilnica vlogo favorita namenja tekmecem, vendar se ne predajajo. "Absolutno so Mariborčani nesporni favoriti, mi jim bomo skušali kar najbolj ponagajati. V prvo tekmo se odpravljamo sproščeni, toda z jasnim ciljem, da bi iztržili čim boljše izhodišče," je povedal Blaž Vrhovec, ki se po odsluženi kazni vrača v ekipo, podoben je pogled španskega branilca Ramona Sorie: "Ker nam nasproti stoji moštvo Maribora, ki je na podlagi rezultatov v zadnjih sezonah dobilo tudi izredno mednarodno veljavo, je jasno, da nas čakata dve izjemno težki tekmi. Mariborčani so nedvomno veliki favoriti, saj se lahko pohvalijo s precej širšim in veliko bolj izkušenim kadrom. A menim, da smo dobro pripravljeni, vsekakor pa v nas gori močna želja, da bi presenetili. Pokal je posebna zgodba, saj odloča dnevna forma. Upam, da bo tokrat na naši strani."