Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 29.10.2014 08:46:45

KOPER - GORICA: Seveda se bomo

Arsen Perić
Na Bonifiki bo danes odigran nadvse pomemben obračun tako za Koprčane kot Goričane.

Ker je bolj kot ne jasno, da eni in drugi v prvenstvu nimajo več možnosti za odmevnejše dosežke, je pokalno tekmovanje edina preostala pot do lovorike, napredovanje v polfinale bi bil seveda velik korak proti želenemu cilju. Varovanci Mirana Srebrniča imajo dva gola prednosti, a kanarčki so odločeni, da jo bodo izničili.


"Seveda se bomo uvrstili v polfinale," je bil včeraj odločen Ante Guberac. "Popolnoma jasno je, da se zavedam, da dva gola zaostanka nista malo, toda verjamem v ekipo in menim, da nam lahko uspe, da nam bo uspelo. Moramo verjeti," je nadaljeval predsednik koprskega prvoligaša, ki pa seveda ne beži od stvarnosti v prvenstvenih bojih.

759-6-guberac ap
Arsen Perić

"Če gre enkrat nekaj narobe, potem traja. Po dvoboju z Nefčijem v kvalifikacijah za ligo Europa smo razpadli, in ko se stvar enkrat razbije, jo je težko sestaviti. S tem smo se veliko ukvarjali in se še vedno, povlekli smo določene poteze s ciljem, da se čim prej vrnemo v želene tirnice. Ne igramo briljantno, tega kakopak ne morem reči, a prav tako ne tako slabo, kot bi lahko sklepali po rezultatih. Ne zadenemo niti iz najugodnejših priložnosti, na drugi strani tako rekoč vsak strel konča v naši mreži. Nočem braniti igralcev in strokovnega vodstva, vsak mora prevzeti svoj del odgovornosti, toda neizpodbitno dejstvo je, da nam sreča že dalj časa ni naklonjena. Proti temu pač ne gre in ne preostane nam drugega, kot da nadaljujemo naporno delo. Prej ali slej se bo vse skupaj obrnilo. In se nam vrnilo. Morda bomo zaradi vsega, kar se nam dogaja, ostali brez uvrstitve v Evropo. Če je to cena, naj bo, vendar se za prihodnost ne bojim. Ker vem, da imamo dobro ekipo. Fantje so mladi, kakovostni, iz tekme v tekmo pridobivajo nova znanja, izkušnje in prepričan sem, da nas v prihodnji sezoni nihče ne bo mogel zaustaviti. Moramo dvigniti glave, gremo naprej," je optimist Ante Guberac.

MIRAN SREBRNIČ: DEVETDESET ALI VEČ MINUT GARANJA
Še več optimizma pa je pred potjo na Obalo razumljivo v mestu vrtnic. "Imamo dobro izhodišče, tega se dobro zavedamo, prav tako kot spoznanja, da se s tem ne smemo zadovoljiti, prednost nas ne sme zaslepiti. Opravili smo šele polovico naloge, pred nami je še nadvse zahteven drugi polčas. Spet se bo treba boriti po najboljših močeh. Čaka nas še devetdeset ali več minut garanja," pravi Miran Srebrnič.

759-6-simcic ap
Arsen Perić

Popotnica za njegovo ekipo ni najboljša, v zadnjem prvenstvenem krogu je bila Olimpija boljša s kar 3:0. "Glede na potek dogodkov je rezultat previsok. V prvem polčasu smo bili enakovredni. Imeli smo nekaj situacij, ki bi jih morali bolje izkoristiti, Ljubljančani so z mojstrovino dosegli gol po prvem strelu. Nato smo v nadaljevanju hitro dobili še drugi zadetek, ki nas je dotolkel. Skušali smo se odzvati, a nam ni uspelo. Nikoli ni lepo izgubiti, še zlasti ne z 0:3, toda kot sem že dejal, sem bil s prvim polčasom zadovoljen," je povedal trener Gorice.

Modro-bele zdaj čakajo tri zaporedna gostovanja. Po današnjem še prvenstveni v Velenju in Celju. "Težko bo, ampak s tem se je treba spoprijeti in si prizadevati iztržiti čim več. Drugega nam ne preostane," je še povedal legendarni goriški kapetan.

Članki iz rubrike