Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 28.10.2014 22:25:39

Izraelski blisk kot na posnetku

Drago Wernig - TAKA
V Ljudskem vrtu prsenečenja ni bilo. Mariborčani so z golom Luke Zahovića minimalno premagali Radomlje in se uvrstili v četrtfinale Pokala Slovenije, kjer se bodo v dveh obračunih udarili s Krko.

Zmaga gostiteljev je popolnoma zaslužena, čeprav je dejstvo, da niso blesteli. Niso bili atraktivni, ampak pragmatični, poleg tega je Ante Šimundža lepemu številu močnih adutov privoščil nekaj počitka. Vijoličasti se lahko zdaj v miru pripravljajo na petkov prvenstveni derbi z Domžalami pod Kalvarijo.

Domači trener je v primerjavi s preteklimi preizkušnjami na igrišče nekoliko presenetljivo poslal precej spremenjeno zasedbo, v kateri ni bilo kar nekaj pomembnih členov ekipe. Petra Stojanovića, Marka Šulerja in Aleša Mertelja ni bilo v uradnem zapisniku, Jasmin Handanović, Damjan Bohar in Marcos Tavares so sedeli na klopi za rezervne igralce, Jean-Philippa Mendyja ni bilo v kadru zaradi preglavic s kolenom, Agim Ibraimi je zbolel.

Odprtje dvoboja v hladnem večeru pod Kalvarijo je bilo mirno. Mariborčani so bili po pričakovanjih podjetnejši, toda igra jim ni stekla, bilo je precej individualnih napak, kar je seveda vplivalo na ritem. Morda bi bilo vse skupaj drugače ob zgodnjem vodstvu, za katerega je imel v tretji minuti priložnost Dudu Biton, vendar lepe podaje Luke Zahovića ni unovčil. Varovanci trenerja Dejana Djuranovića niso bili zgolj opazovalci dogajanj, v 15. minuti je Zavrl po podaji s kota zapretil Aljažu Cotmanu.

To je bilo opozorilo za gostitelje, da se morajo zbrati, kar se jim je kmalu obrestovalo, in sredi prvega polčasa so se Štajerci veselili vodstva. Z golom, kakršnih ne vidimo prav pogosto, v glavni vlogi je bila izraelska strela. Aleš Mejač je z glavo izbil žogo iz svojega kazenskega prostora, nato pa je sledil 70-metrski sprint Sintayehuja Sallalicha.

Videli smo ga v podobi, v kakršni smo ga spoznali v predstavitvenem posnetku, ki kroži po svetovnem spletu. Gostje so ga lahko spremljali le s pogledom, sledil je še učinkovit zaključek. Ko je pritekel pred Vjekoslava Andrića, je z desne strani odlično podal do Luke Zahovića, ki je imel dovolj časa, da je žogo umiril, se pripravil na strel in iz bližine brez težav zadel v polno.


Nogometaši Radomelj se po zaostanku niso vdali v usodo in v 28. minuti je bil nevaren Goran Vuk, na nasprotni strani je bil blizu veselja izraelski dvojec. Najprej je Sintayehu Sallalich meril malce previsoko, v 40. minuti je Dudu Biton zadel levo vratnico.

V nadaljevanju se razmerje moči ni spremenilo. Vijoličasti so dajali vtis, da jih povišanje vodstva ne zanima kaj prida. Nadzirali so potek dogodkov in iz minute v minuto obenem stopnjevali pritisk proti Vjekoslavu Andriću. Imeli so kar nekaj obetavnih situacij, ki bi jih morali bolje izkoristiti, ampak zbranost ni bila na primerni ravni. Še zlasti v zvezni vrsti, kot po pravilu je zmanjkala zadnja kakovostna podaja, toda tekma je bila pač takšna, da je štel rezultat, in Mariborčani so z običajnim delovnim dnevom v pisarni, kot radi pravimo, naposled dosegli namen. Uvrstili so se v četrtfinale Pokala Slovenije, kjer se bodo pomerili s Krko, prva tekma bo na Portovalu.

MARIBOR - RADOMLJE 1:0 (1:0)

Maribor - Stadion Ljudski vrt. 1500 gledalcev. Glavni sodnik: Roman Glažar (Hajdina).
Strelec: 1:0 Zahović (25).
MARIBOR: Cotman, Mejač (od 46. Bohar), Rajčević, Živko, Viler, Sallalich, Filipović, Dervišević, Vršič (od 77. S. Dodlek), Biton (od 90. Tavares). Trener: Ante Šimundža.
RADOMLJE: Andrić, Zukić, Lidjan, Centrih, Bajalica, Snoj, Cerar (od 85. Smrtnik), Zavrl, Vrhunc, Seferovič (od 76. Stoiljković), G. Vuk (od 67. Gajič). Trener: Dejan Djuranović.
Rumeni karton: Rajčević (48); Bajalica (37), Zavrl (42), Centrih (72), Lidjan (74).
Rdeči kartoni: -

Članki iz rubrike