reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

dm
dm
0 29.10.2014 08:35:13

CELJE - ZAVRČ: Poskušati nekaj, kar se dogaja redko

Grega Wernig
Misija nemogoče vsaj navidezno čaka danes nogometaše Zavrča, ki bodo poskušali nadoknaditi zaostanek s prve tekme, ko so na Ptuju v četrtfinalu pokala izgubili s Celjem z 2:3.

Grofi so v zares izvrstni formi, zato Haložane čaka prekleto težka naloga, če se bodo želeli uvrstiti v polfinale.


Šestnajst tekem že traja niz neporaženosti Celjanov, ki so, potem ko so klonili v uvodnih dveh krogih nove prvoligaške sezone, začeli neverjetno serijo, ki še vedno traja. V vseh tekmovanjih so nanizali deset zmag in šest remijev, kar trenutno zadošča za četrto mesto na ligaški lestvici in za na stežaj odprta vrata do pokalnega polfinala, skozi katera bodo danes skušali stopiti.

"Poskušali bomo narediti nekaj, kar se v nogometu redko dogaja. To je podvig, a tudi podvigi so sestavni del nogometa. Skušali bomo premagati Celje z dvema goloma razlike. Morda se sliši in se zdi kot nemogoča misija, ampak naredili bomo vse, da nam uspe," je pred obračunom z grofi razglabljal trener Zavrča, ki ni deloval preveč optimistično.

Razumljivo, varovanci Simona Rožmana so v tem trenutku – poleg Olimpije – najbolj vroče moštvo slovenskega klubskega nogometa, v napadu so smrtonosni, v obrambi pa dovolj trdni, da ne dovoljujejo lahkih zadetkov. Kljub mladosti delujejo precej zrelo, njihova igra pa se sklada z njihovo povprečno starostjo. Je poletna, igriva, predvsem pa zelo napadalno usmerjena.

"V napadu poskušamo biti čim bolj igrivi, razigrani, mladi, v obrambi pa bolj kompaktni. Letos nam to zelo dobro uspeva. Naša filozofija igre temelji na napadalni igri, lepi za oko, igramo zelo ofenzivno, odprto, obenem pa v tem trenutku tudi naša obramba deluje odlično, tudi če uspe nasprotnik zaradi naše igre priti do protinapada, nas obramba reši. V golu pa imamo v letošnji sezoni fenomenalnega Matica Kotnika," je razložil trenutno najbolj vroč igralec Celja Benjamin Verbič in se ozrl na prihajajoč pokalni dvoboj z Zavrčem: "Na prvi tekmi smo odigrali zelo dobro in uspeli slaviti, ampak nismo še v polfinalu, tega se zavedamo. Tudi na povratnem obračunu moramo odigrati enako motivirano, odločno, da tekmo mirno pripeljemo do konca in se uvrstimo v tako želeni polfinale. Tudi v pokalu imamo določene želje in predvsem neporavnane račune. Prek pokala se da priti v Evropo, seveda pa je zmeraj lepo igrati finale, saj gre za dvoboj, ki ga spremlja zelo veliko ljudi. Dvakrat smo igrali v finalu in dvakrat izgubili, zato si želimo še enkrat zaigrati tam in na koncu tudi slaviti."

A pot do finala je še dolga. Najprej bo treba preskočiti oviro, imenovano Zavrč, ki je lahko precej visoka, če se Celjani dvoboja z njim ne bodo lotili z vso resnostjo. Tudi Haložani namreč v tej sezoni igrajo zelo dobro, trenutno so na petem mestu prvoligaške lestvice z le točko zaostanka za Štajerci. Letos na ligaških tekmah z grofi še niso zabeležili poraza, v uvodnem krogu so jih na gostovanju premagali z 1:0, v 10. krogu pa so na Ptuju, kjer igrajo svoje domače tekme, remizirali brez zadetkov. Toda če bodo želeli varovanci Željka Orehovca napredovati, je jasno, da bodo morali zmagi iz prvega kroga še nekaj dodati, vsaj še en zadetek, pri čemer bodo morali svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno, kar pa bo glede na formo Celjanov zelo težko.

Članki iz rubrike