volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 28.10.2014 20:16:18

Domžalski udar v prvem polčasu

Grega Wernig
Nogometaši Olimpije so na povratni tekmi četrtfinala pokala Slovenije v Stožicah povsem zatajili in izgubili s 3:1. S skupnim izidom 3:2 so se v polfinale uvrstili Domžalčani.

Olimpija v novi sezoni kaže zelo dobre, pravzaprav odlične predstave v prvenstvu. Njihova igra je poletna, napadalna, predvsem pa zelo učinkovita. Ljubljančani meljejo svoje nasprotnike, razen spodrsljaja in poraza proti Krki, so bili tudi točkovno zelo zanesljivi. O njihovih dobrih igrah priča tudi gol razlika, zmaji so zabili največ zadetkov, 28, dobili pa jih le osem, kar zadostuje za drugo mesto v tej kategoriji.


A vse to je Olimpiji bore malo pomagalo na povratnem obračunu pokalnega četrtfinala proti Domžalam. Varovanci Darka Karapetrovića so si privoščili pravo malo katastrofo in izpadli, kljub temu, da so na povratno domačo tekmo prinesli odlično zalogo in prednost z 1:0, ki so si jo priborili na stadionu Ob Kamniški Bistrici.


Dva tisoč glava množica je pričakovala, da bo videla še eno dobro predstavo svojih ljubljencev, da bodo njihovi junaki še enkrat prikazali všečno igro in predvsem, da bodo poskušali izkoristiti prednost s prve tekme ter napadli Domžalčane, ki so lovili rezultat, s pametno igro in hitrimi protinapadi. Kar bi moralo zadostovati za napredovanje. Toda

namesto tega so dobili bledo, brezidejno Olimpijo, katere ladja je začela toniti v 8. minuti, ko je predložek Erika Janže s kota v gol spremenil Uroš Korun. V 18. minuti je bilo po odlični akciji Domžal, lepi podaji Morela in še boljšem zaključku z glavo Nemanje Maksimovića bolj ali manj že jasno, da rešitve zanjo ni, dokončno pa je potonila v 41. minuti, ko je Šeligo s fantastičnim zadetkom iz voleja premagal še Darko Zec


Da so domači brezvoljni, je bilo očitno, toda očitna je bila še ena stvar. Da v njihovi igri ni ideje, ni kreacije, da jim manjka nogometaš, ki bi znal delati razliko. Povedano drugače, manjkal je Nik Omladič. Nogometaš, ki je v tem trenutku poleg Andraža Šporarja zagotovo najboljši in najbolj nevaren nogometaš Olimpije, in brez katerega je igra zeleno-belih veliko slabša.

Luka Elsner bo lahko zdaj v miru in v pozitivnem vzdušju pripravljal svoje varovance na petkov derbi v Ljudskem vrtu proti Mariboru. Kaj pa preostane Olimpiji? Čimprejšnji dogovor z Nikom Omladičem, brez katerega, kot vse kaže, na pomembnih tekmah pač ne gre.



OLIMPIJA - DOMŽALE 1:3 (0:3)

Ljubljana – Stadion ŠRC Stožice. 2000 gledalcev. Glavni sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik).
Strelci: 0:1 Korun (8), 0:2 Maksimović (18), 0:3 Zec (41), 1:3 Burgić (82)
OLIMPIJA: Šeliga, Jović, Delamea Mlinar, Mitrović, Zarifović, Vukčević (od 46. Valenčič), Kapun (od 77. Đurković), Matić, Zajc, Rodić (od 46. Burgić), Šporar. Trener: Darko Karapetrović.
DOMŽALE: Vidmar, Skubic, Korun, Horić, Janža, Zec, Morel (od 75. Podlogar), Majer (od 46. Vancaš Požeg), Maksimović, Simić (od 90. Dobrovoljc), Parker. Trener: Luka Elsner.
Rumeni kartoni: Zec (33), Skubic (50), Horić (55); Šporar (84), Jović (90).
Rdeči karton: Horić (76).

Članki iz rubrike