zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

nu
nu
1 04.12.2023 07:10:21

Maščevanje nekdanjega zvezdnika Atletica! Glejte, kaj je na derbiju naredil Janu Oblaku (video)

Profimedia
Atletico Madrid je v 15. krogu španskega nogometnega prvenstva izgubil z 0:1 v gosteh z Barcelono.

Jana Oblaka, slovenskega reprezentančnega vratarja ekipe iz španske prestolnice, je premagal Joao Felix v 28. minuti (zadetek si lahko ogledate v spodnjem posnetku). Zgodba je dodatno dimenzijo dobila po tem, ko je Joao Felix poleti na vsak način želel zapustiti Atletico in se preseliti k Barci, to pa mu je zadnji dan prestopnega roka tudi uspelo. O tem, kako zelo se je Portugalec trudil, da bi zapustil Atletico, je v kritičnem tonu pred tekmo spregovoril tudi Oblak, Felix pa je na nek način dočakal svoje 'maščevanje'. 

Barcelona je prevladovala na igrišču in je bila boljša v praktično vseh statističnih kategorijah, imela je tudi štiri strele več proti vratom Atletica. Slednji pa je imel dva več v okvir vrat (4:2), a je bilo to premalo vsaj za remi. 

Katalonci in nogometaši Atletica so bili doslej in tudi ostajajo sosedje na lestvici. Pred tem krogom sta imeli ekipi po 31 točk, Madridčani so bili v prednosti na tretjem mestu. Ekipa Jana Oblaka je ostala pri prejšnjem izkupičku in z desetimi zmagami ter je izgubila mesto, na tretje je po deseti zmagi napredovala Barcelona.

Vodilni ekipi Real Madrid in Girona sta bili uspešni v soboto in imata po 38 točk. Katalonci so po preobratu na domačem stadionu premagali Valencio z 2:1, zvezdniki kraljevega kluba pa so doma nadigrali Granado z 2:0.

Pred nocojšnjo zadnjo tekmo dneva v Barceloni so se Mallorca in Alaves ter zadnjeuvrščena Almeria in Betis, ki je od 27 minuti po rdečem kartonu Hectorja Bellerina igral oslabljen, razšli brez zadetkov z 0:0. Mallorca že deset prvenstvenih tekem v nizu ni zmagala, njenih osem neodločenih izidov sezone pa je rekordnih v ligi.

Remi je bil tudi na tretji tekmi, na kateri sta oba zadetka padla v razmaku dveh minut. Najprej je Kike Salas v 75. minuti zadel za domačo Sevillo, za Villarreal je nato izenačil Jose Luis Morales.

V ponedeljek bo še zadnja tekma kroga, pomerili se bosta Celta Vigo in Cadiz.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike