Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.12.2023 21:26:04
Deli članek:

Zeljković po bolečem porazu prevzel odgovornost! Kaj se je dogajalo na klopi Olimpije?! Tu je pojasnilo!

Martin Metelko

Zoran Zeljković se je z izbiro začetne enajsterice v Ljudskem vrtu uštel. To je potrdil tudi sam, ko je že v 26. minuti posegel po dvojni zamenjavi. Igro je pričakovano zapustil Aljaž Krefl, ki se v uvodnih minutah na mariborski zelenici nikakor ni znašel, bil je glavni krivec za prva dva zadetka večnih rivalov, namesto njega je v igro vstopil Jorge Silva. Precej bolj presenetljivo je moral davek zgodnjega kolapsa Olimpije plačati tudi Raul Florucz, ki ga je na igrišču zamenjal Agustin Doffo.

Avstrijec je bil nad odločitvijo najprej presenečen, takoj zatem pa vidno besen. Razumljivo. Zoran Zeljković je moral mladega krilnega napadalca ob prihodu na klop pomiriti. »Povedal sem mu, da ni ničesar kriv, a da sem preprosto moral ukrepati zaradi drugih stvari. Igralec to v danem trenutku pač težko razume in povsem normalno je, da je užaljen. Bo že moral iti čez to,« je po tekmi pojasnil strateg zmajev.

Ljubljančan je spregovoril tudi o tem, zakaj je Agustina Doffa, enega ključnih členov zasedbe slovenskih prvakov, pravzaprav pustil na klopi za rezervne igralce. "Ko gledam za nazaj, bi se seveda odločil drugače. Proti Lillu sem opazil, da je njegova energija v zadnjih 15 minutah nekoliko padla. Imel sem neko idejo ... Agba je vedno zelo dobro izkoriščal ponujene priložnosti, zato sem mislil z Doffom tokrat na začetku počakati in nato dvigniti ritem z njegovim vstopom. Ni se izšlo in za to sem kriv jaz," se je posul s pepelom Zeljković, ki je utrpel prvi prvenstveni poraz na klopi Olimpije.