blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tina gaber robert golob pl Reporter.si

Redek prizor: Robert in Tina, Janez in Urška so ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

Foto 1 Njena.si

Žena slovenskega pevca zaradi raka umrla stara 33...

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

nu
nu
18 03.12.2023 19:59:07

Glavni junak velike zmage Maribora brez ovinkarjenja: Izkoristili smo, to je težava Olimpije!

alesfevzer.com
Maribor je na drugem večnem derbiju letošnje sezone že v uvodnih minutah nadigral Olimpijo in prišel do odločilne prednosti.

Prvi junak nedeljskega večnega derbija je bil zagotovo Jan Repas. Nizkorasli vezist je dosegel dva zadetka, oba, zanimivo, s strelom izven kazenskega prostora s svojo slabšo nogo, levico. »Statistika pade takoj v oči. Včasih lahko odigraš dobro, a ne daš gola. Zelo sem vesel za moštveno predstavo, za to, kako smo odigrali. Pa jasno tudi za svoja dva zadetka. Vemo, v kakšni situaciji smo, kje smo na lestvici, pred to tekmo ni bilo lahko. Vedeli smo, da iz tekme v tekmo rastemo, da smo vse boljši, in to smo zdaj kronali z lepo zmago na derbiju,« je črto pod obračun z Ljubljančani potegnil mariborski junak.


In na opazko, da v zadnjem času s svojo desnico ni bil natančen, z levico pa precej bolj, se je nasmehnil. »Jezen sem, ker nisem dosegel še enega gola z levico, to bi bilo fenomenalno. Večkrat se moramo odločati za strele v coni izven kazenskega prostora. Tokrat smo te strele realizirali. Vesel sem,« je dejal.

Tudi on se je sicer strinjal, da je bilo mariborskim nogometašem tokrat precej lažje na večnem derbiju, ker je Zoran Zeljković presenetljivo na klopi za rezervne nogometaše pustil Agustina Doffa. Ljubljanski trener ga je sicer v igro poslal že v 26. minuti, toda takrat je bilo na semaforju že 3:0. »Gre za dobrega igralca, predvsem v fazi defenzive. Na prejšnjih derbijih nam je povzročal težave z odvzemanjem žoge. Dokler ga ni bilo na igrišču, smo to izkoristili. (smeh) Zakaj ga ni bilo, pa je njihova težava,« je zaključil 26-letnik.

Članki iz rubrike