zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
5 23.11.2023 09:41:05

Predsednik Ljubljančanov po pokalni burleski z norim razkritjem: Povem vam, kaj sem povedal sodnikom, pice pa so se pojedle mrzle!

Bizarna situacija v pokalnem tekmovanju.

V šestnajstini finala Pokala Pivovarna Union se je zgodilo nekaj, kar se ne bi smelo zgoditi. Na tej ravni tekmovanja nikakor. Dogajanje vsekakor spada v rubriko »saj ni res, pa je«. Tragikomično, v tujini se bodo zaradi tega norčevali iz nas. Upravičeno! Bilo bi smešno, če ne bi bilo tako zelo žalostno in če vse skupaj ne bi metalo slabe luči na slovenski klubski nogomet, za katerega smo verjeli in še verjamemo, da je (bo) z uvrstitvijo reprezentance na evropsko prvenstvo dobil dodatni zagon. In verjeli ali ne, znova je vpletena Rogaška, a tokrat ni ne kriva ne dolžna. Zgodilo se je na gostovanju prvoligaša iz zdraviliškega mesta v Ljubljani, v Športnem parku Štefana Beleta so se na igrišču z umetno travo za napredovanje med 16 najboljših ekip potegovali z moštvom IB 1975, ki igra v četrtem kakovostnem razredu. Vso odgovornost za bizarnost brez primere, za bizarnost »par excellence« morajo prevzeti glavni sodnik Dejan Bavrlić, njegova pomočnika Jean Antolič in Luka Krsnik ter delegat Borut Kopač. Omenjeni gospodje namreč ne poznajo pravil tekmovanja pod okriljem NZS. Niso vedeli, da so v primeru neodločenega izida na vrsti podaljški in šele nato – če je potrebno – enajstmetrovke.

Tokrat je bil rezultat po 90 minutah 1:1, nakar so »uradne osebe« igralce pozvale k izvajanju najstrožjih kazni. Zlasti gostje so bili nemalo presenečeni, vendar so menili, da so očitno živeli v zmoti, in bili pri strelih z bele točke uspešnejši. Z muko so si zagotovili napredovanje oziroma so le mislili, da so si ga. Nekaj minut pozneje je namreč delegat, ki je menda dobil klic šefov s krovne organizacije, potrkal na vrata obeh slačilnic in igralce obvestil, da se je zgodila napaka ter da bo treba odigrati še dodatnih 30 minut, ki bodo odločile zmagovalca. Nekateri igralci so bili medtem že pod prho, spet drugi so se krepčali s pico … Kaj so si mislili, ko so dobili takšen ukaz, si lahko samo predstavljamo, prav tako seveda ne gre zanemariti tveganja poškodb, ki je nastalo ob takšnem scenariju. Po nekaj prerekanja so sodniki in delegat vendarle uspeli prepričati strokovni vodstvi in igralce IB-ja ter Rogaške, da so vnovič pritekli na umetno podlago in odigrali, kar je bilo potrebno. Na srečo so tudi po »novi tekmi« slavili gostje, za kar sta poskrbela Nejc Gradišar in Antonio Majcenić.

Po tekmi se je med komentarji na naši spletni strani oglasil tudi predsednik Interblocka Igor Pušnik, ki je razkril, kaj se je pravzaprav  dogajalo: "In ne, ni se spomnil sodnik. Vsem sodnikom sem skušal dopovedati, da bi morali igrati podaljške, pa so mi rekli v en glas, da so po pravilih kazenski streli takoj po devetdesetih minutah. Moje naslednje vprašanje je bilo, ste 100 % in prosim, če mi pokažete, kje to piše. Ker jaz namreč berem in razumem drugače. Potem pa so se posvetovali z delegatom, pice pa smo žal pojedli mrzle."

Članki iz rubrike