zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Robert Balantič
Robert Balantič
1 09.11.2023 11:18:35

Bo Kekov junak tekme s Finsko nared za tekmi desetletja? Erik Janža z zanimivim razkritjem ...

Luka
Ko je pred skoraj natanko devetimi leti na prijateljski tekmi proti Kolumbiji debitiral v dresu slovenske reprezentance, so si verjetno le redki drznili napovedati, da bo to (zelo) dolgo ostal njegov edini nastop v dresu z državnim grbom.

Trajalo je tako dolgo, da se je Erik Janža že prenehal obremenjevati s tem, zakaj ga ni zraven, vendar sam zagotavlja, da nikoli ni obupal, da se bo vendarle spet zgodilo. In se je. Matjaž Kek se je poleti sredi aktualnih kvalifikacij za evropsko prvenstvo v Nemčiji odločil za vpoklic izkušenega Prekmurca, ki je priložnost zagrabil z obema rokama. Upravičil je zaupanje ter v obračunu s Finsko v polnih Stožicah dočakal vrhunec, ko je postavil končni izid 3:0 in se veselil prvenca. Prvi vrhunec! Na naslednjega čaka in verjame, da ga bo doživel med 17. in 20. novembrom, ko izbrano vrsto čakata obračuna najprej z Dansko in nato še s Kazahstanom. Tekmi za odhod na Euro, ki pa ju kapetan poljskega Gornika pričakuje z nekaj nemira. Ne zaradi pritiska rezultata ali strahu pred morebitnim neuspehom. Kriva je poškodba. Odlični levi bočni branilec po zvinu gležnja bije boj s časom, da bi bil do prihajajočega spopada v Københavnu vnovič pripravljen na največje napore. Otrok Mure ne dvomi, da mu bo uspelo. In da bo uspelo slovenski reprezentanci ...

Seveda morava začeti z najbolj aktualnim vprašanjem; kakšno je stanje s poškodovanim gležnjem?
Hja, ni še najboljše, a se izboljšuje. Zdaj že nekaj dni treniram na prostem, vendar še ne z ekipo. Pridružil naj bi se ji danes in res močno verjamem, da bo pri tem ostalo tudi v prihodnjih dneh. Pomembno je, da so terapije uspešne. Žal ne morem reči, da bolečine ni več. Še vedno boli, toda na to bo treba pozabiti. Storil bom vse, kar bo mogoče, da bi se na nedeljski prvenstveni preizkušnji, ko bo v gosteh na nasprotni strani Stal Mielec, vrnil na igrišče. Takšen je načrt in nočem niti pomisliti, da se ne bi uresničil.

Prihod na začetek reprezentančnih priprav potemtakem ne bi smel biti vprašljiv.
Seveda močno upam, da se bo razpletlo, kot si želim. Naj se popravim: ne, da upam, prepričan sem, da se bo! Četudi bo še naprej bolelo, bom stisnil zobe. Poškodba sicer ni nedolžna, stanje se lahko hitro tudi poslabša. Zdravnik mi je rekel, da sem imel veliko srečo, da glede na to, kako je bilo vse skupaj videti, ni prišlo do zloma.

V tej sezoni s poškodbami res nimate sreče.
Uf, glede tega je ta sezona katastrofa. V dozdajšnji karieri nisem imel nikakršnih težav. Popolnoma nič. Nisem vedel, kaj pomeni biti na prisilnem počitku zaradi poškodbe, letos pa se je začelo. Od poletja naprej. Na zadnji prijateljski tekmi na pripravah v Avstriji mi je počil meniskus. Saj ne gre za nič pretirano strašnega, a izgubil sem mesec in pol treningov, s tem pa vse, kar sem opravil v pripravljalnem obdobju, in znova sem moral začeti z ničle. Nato sem imel nekaj težav z mišico, zdaj pa še z gležnjem.

CELOTEN INTERVJU Z ERIKOM JANŽO SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI

Članki iz rubrike