joe biden Svet24.si

Biden naj bi razmišljal o umiku, če mu ...

živila, trgovina Svet24.si

Kupci prisegajo na nizko ceno bolj kot na ...

PREMOGOVNIK VELENJE Necenzurirano

Odločilni meseci za usodo TEŠ6: zapiranje ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

kongresni trg bobo 1 Ekipa24.si

Ponos do neba! Fantastični slovenski junaki se se...

piskar gorenjak foto sasa kovacic Njena.si

Tina Gorenjak se je po drugem raku odločila za ...

doncic 1 Ekipa24.si

Dončić po blamaži proti Hrvatom ni ovinkaril in...

nu
nu
1 09.11.2023 08:54:00

Po katastrofi na Ferskih otokih zmaji v Stožicah, Zeljković opozarja: Tega si tukaj ne smemo dovoliti!

Martin Metelko
Slovenske prvake čaka nova preizkušnja v konferenčni ligi.

Slovenski nogometni prvak Olimpija iz Ljubljane bo drevi ob 21. uri igral četrti obračun v konferenčni ligi. Tekmec bo spet Klaksvik, ki je na Ferskih otokih gladko premagal slovensko zasedbo s 3:0. V taboru zeleno-belih verjamejo, da bo v Stožicah drugače in da bodo vpisali prvo zmago.

Optimizem izhaja predvsem z zadnje prvenstvene tekme v Celju, kjer so Ljubljančani zmagali z 1:0, hkrati pa na zadnjih štirih tekmah, vključno s pokalno, niso prejeli gola. V Celju je svoje delo dobro opravil tudi vratar Denis Pintol, ki je v vratih po poškodbi prvega čuvaja mreže Matevža Vidovška.

Po porazih v Lillu in doma proti Slovanu iz Bratislave je slovenski prvak prve evropske točke iskal na Ferskih otokih, a jim je Klaksvik, ki je v tej sezoni že marsikateremu favoritu otežil delo, preprečil namere. Predstava Ljubljančanov na Ferskih otokih je požela veliko kritik, trener Zoran Zeljković pa pravi, da bo tokrat drugače.



"Zdaj imamo priložnost, da popravimo vtis s Ferskih otokov. Srčno upam, da nam bo uspelo, in trdno verjamem, da smo tega sposobni. Na Ferskih otokih so nas premagali in hkrati tudi pretepli. Tega si tukaj ne smemo dovoliti. Naša energija mora biti bistveno boljša, hkrati pa moramo tudi v drugih segmentih igre pokazati bistveno več. Seveda se vedno nekaj vpraša tudi nasprotnika; naša filozofija proti Celju ni bila, da smo tako nizko, nasprotnik nas je v to prisil. Naš načrt zagotovo ne bo, da stojimo tako daleč od nasprotnikovih vrat; ne glede na to, proti komu igramo. Pričakujem, da bo Klaksvik podoben, kot je bil doma. Agresiven, organiziran, nevaren ob prekinitvah. Nič nas ne sme presenetiti, čaka naš težka tekma. V zadnjih dneh poslušam, da smo podcenjevali nasprotnike, ampak to ne drži. Verjamem pa, da so premagljivi. Upanje na napredovanje umira zadnje, ampak najprej moraš narediti prvi korak. Razmišljamo samo o tej tekmi. Nerad sanjam o tem, kaj bi lahko bilo, ampak vedno ostajam realen. In po mojem mnenju je realno, da lahko to tekmo dobimo," je pred tekmo povedal Zeljković.

V skupini A je Olimpija še edina brez točke, Klaksvik je pri štirih, Slovan ima šest, Lille pa sedem točk. To pomeni, da Olimpijo v boju za preboj iz skupine, kamor vodita prvi dve mesti, čaka težko delo, zmaga na vsaki tekmi je nujna za ohranitev možnosti.

Do konca konferenčne lige bodo Ljubljančani 30. novembra gostili še Lille, za konec pa bodo 14. decembra gostovali v Bratislavi.

Značke: zeljković, olimpija

Članki iz rubrike