profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

EkipaSN
EkipaSN
0 31.05.2023 14:12:08

Še en Slovenec na pragu Bundeslige?! Izjemna forma napadalca postavila na radar velikih klubov!

www.alesfevzer.com
Švicarji so v večno mesto pred dvema letoma zanj poslali slabih 500 tisočakov odškodnine. V prihajajoči prestopni vročici pa bi lahko zanj iztržili precej, precej višji znesek. Slovenski reprezentant bo skoraj zagotovo unovčil novo odlično sezono. Destinacij, ki se mu odpirajo, je vse več.

Sredi avgustovske vročine pred petimi leti je postalo dokončno jasno, da je mariborskim mladinskim selekcijam znova uspelo. Kot predhodnik Aljoše Matka in Žana Vipotnika je odlične predstave na vijoličastem poligonu kot odskočno desko izkoristil Žan Celar. Maribor je zanj dobil milijon evrov odškodnine, sposobnosti Žana Celarja so prepoznali ogledniki Rome. Preselil se je v Rim in v mladi ekipi italijanskega velikana znova eksplodiral; neverjetnih 28 zadetkov na 27 tekmah je bilo dovolj za naziv najboljšega strelca primavere. Bilo je dovolj tudi za debi v članski ekipi sinov volkulje. V spomladanskem delu sezone 2017/18 mu je priložnost ponudil Claudio Ranieri, ko ga je na Olimpijskem stadionu poslal v igro namesto Patricka Shicka. Pri tem nastopu in pri štirih minutah je tudi ostalo. Roma je obetavnega slovenskega napadalca poslala na kaljenje v italijansko drugo ligo, ta pa se je – tako kot še za marsikoga drugega – izkazala kot sila zahtevno okolje.
V Cittadelli je imel težave s privajanjem na članski nogomet, tudi v dresu Cremoneseja sprva ni bilo bistvene spremembe. Nato je znova začel spominjati na stroj za doseganje zadetkov. Postal je standardni član udarne zasedbe italijanskega drugoligaša, bil je tudi eden glavnih adutov mlade slovenske reprezentance pod taktirko Mileta Aćimovića. Kazalo je, da bi lahko bila v igri tudi vrnitev na Olimpico, a se je zgodba z Romo zaključila predčasno, Gorenjec pa se od takrat ni več oziral nazaj.

V Švici navdušil prvake
V novem okolju se je znašel odlično – že v prvi sezoni pri Luganu je postal prva violina švicarskega napada in bil med najzaslužnejšimi za to, da je ekipa z juga Švice v svojo vitrino postavila pokalno lovoriko. O morebitnem odhodu na večje, svetlejše nogometno prizorišče se je veliko govorilo že lansko poletje, ko so se zanj zanimali tudi bundesligaški klubi, z novo odlično sezono pa je 24-letni slovenski reprezentant le še dvignil svojo ceno.



Luganu se je v zaključku prvenstva vstopnica za kvalifikacije lige prvakov izmuznila iz rok; sezono je na drugem mestu končal Servette, državni naslov pa je zanesljivo osvojil Young Boys. Slednji se bo ravno proti Luganu konec tedna udaril še za pokalno lovoriko, v naslednji sezoni pa bi lahko 16-kratne švicarske prvake na sončni strani Alp spremljali z večjim zanimanjem.
Slovenski napadalec, ki je sezono s 15 zadetki zaključil kot tretji strelec prvenstva, se je namreč znašel na radarju Young Boysa. Njegove predstave pa so bile opažene tudi onkraj švicarske meje. V bitko za Celarja se je namreč po poročanju nemških medijev znova vključil bundesligaš; za Slovenca se očitno zanimajo pri Hoffenheimu. Klub je sezono med nemško elito zaključil na 12. mestu.

Celarju se pogodba z Luganom sicer izteče šele po koncu sezone 2024/25, zato je vse v rokah Švicarjev. Tako ali drugače forma slovenskega reprezentanta napoveduje nove sladke skrbi za selektorja Matjaža Keka pred izjemno pomembno junijsko kvalifikacijsko akcijo.

Članki iz rubrike