franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ba
ba
0 31.05.2023 11:22:35

NZS uvedla pomembno novost v pokalnem tekmovanju. Tukaj so podrobnosti …

m24.si
Zasedal je izvršni odbor krovne organizacije.

V pretekli sezoni je pokalno tekmovanje na sončni strani Alp doživelo revolucionarno spremembo. In upravičilo status najbolj množičnega! Po predkrogu je v 1. krogu zaigralo 120 klubov, med njimi tudi šest prvoligašev, ki si niso zagotovili nastopa v Evropi.

Predkrog, 1. krog in 2. krog so potekali znotraj posamezne MNZ, nato pod okriljem NZS, ob tem pa je zanimivo, da žreb ni bil delegiran. To pomeni, da ni bilo nosilcev/nenosilcev oziroma da nižjeligaš ni več avtomatično domačin, ampak odslej bo drugače.

"Izvršni odbor NZS je sprejel spremembe in dopolnitve Sklepov za tekmovanja v organizaciji NZS v članskih kategorijah v točki 4.3 (Format tekmovanja), ki veljajo od 1. julija 2023 dalje, in sicer: - Do vključno 1/16 finala se pri žrebu upošteva sledeče: če sta kot nasprotnika izžrebana kluba iz različnih lig v tekoči sezoni, je nižjeligaš avtomatično domačin. V kolikor nižjeligaš ne želi biti organizator tekme, mora svojo odločitev sporočiti vodstvu tekmovanja najkasneje v roku 72 ur po opravljenem žrebu, v tem primeru višjeligaš avtomatično postane domačin oziroma organizator tekme. V nasprotnem primeru se kasnejša odločitev kaznuje z registracijo rezultata po uradni dolžnosti in sicer 3:0 za nasprotno ekipo," so sporočili s krovne organizacije.

Članki iz rubrike