nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 20.12.2022 20:49:19

Presenetljiv prestop kapetana slovenskega drugoligaša! Igral bo za zelo ambiciozen klub v soseščini!

Martin Metelko
Za nogometaši Triglava je zelo slab prvi del sezone.

Klub, ki se je konec maja v dodatnih tekmah za popolnitev prve lige s Taborom boril za zadnje prosto mesto v ellitni konkurenci, je po dveh gladkih porazih s Kraševci nato povsem odpovedal. V novo prvenstvo je krenil naravnost katastrofalno; v uvodnih šestih nastopih je osvojil samo točko, med desetim in petnajstim krogom je sledil niz šestih tekem brez ničle, jesen pa se je končala s tremi zaporednimi porazi.

Po 18 krogih tako orle najdemo na skromnem 13. mestu, zgolj tri točke nad območjem izpada. Po predzadnjem jesenskem krogu in porazu s Primorjem se je od gorenjske prestolnice poslovil trener Safet Hadžić, za zdaj pa še ni znano, kdo bo bordo-bele vodil v drugem delu prvenstva.



Zdaj pa je bordo-beli dres slekel še kapetan moštva Luka Brkić. Dvajsetletni osrednji branilec, ki ga je pred časom spremljal tudi zagrebški Dinamo, je postal član ambicioznega avstrijskega tretjeligaša Leobna. Pri slednjem se bo pridružil rojakom Tilnu Pečniku, Žanu Pelku in Dinu Keriću.

V Leobnu so si za cilj zastavili, da bodo leta 2028, ko bodo praznovali stoletnico kluba, igrali v prvi ligi. Do tega pa bi lahko prišlo že prej. V prejšnji sezoni so pokorili konkurenco v četrti ligi, po polovici tekoče sezone pa so vodilna ekipa tretje lige. Brkić naj bi imel pomembno vlogo v ekipi, ki jo s klopi vodi legendarni nemški nogometaš Carsten Jancker.

Članki iz rubrike