sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

nu
nu
0 20.10.2022 11:22:32

Eden najboljših strelcev lige je doživel pravo grozljivko: Nujno je moral na operacijo!

ALESFEVZER.COM
Dino Stančič je zadnjih pet let nosil dres Tabora, s katerim mu je poleti potekla pogodba. Odločil se je, da je prišel čas za spremembo, in se odpravil v Romunijo, kjer pa ima veliko smole.

V zadnji sezoni je bil Dino Stančič eden najpomembnejših članov Tabora. V 33 prvenstvenih nastopih je zabil deset golov in bil četrti strelec tekmovanja. Izjemno pomemben je bil njegov prispevek na dodatnih tekmah za popolnitev prve lige, ko je dal Triglavu v 118 minutah tri gole in Kraševcem tlakoval pot do obstanka. Po koncu sezone mu je potekla pogodba in odločil se je srečo poiskati drugje, pri tridesetih si je zaželel igranja v tujini in sredi julija je postalo jasno, da bo kariero nadaljeval v romunski drugi ligi. Tja ga je zvabila Csikszereda, klub, ki ga poganja madžarski kapital in ima zelo visoke ambicije. Pri njihovem uresničevanju bi moral imeti Stančič s svojimi izkušnjami in kakovostjo precej pomembno vlogo, toda stvari niso šle v smeri, ki sta si jo želela tako nogometaš kot klub.


V ponedeljek operiran
Že začetek sezone je bil zanj nočna mora, zagodla mu jo je poškodba zadnje stegenske mišice, ki je zahtevala skoraj dvomesečno rehabilitacijo, a Stančič je bil odločen, da ga to ne bo vrglo iz tira. V začetku meseca je bil njegov trud poplačan, vrnil se je na zelenice. Sprva je prišel s klopi v izdihljajih dvoboja z Metaloglobusom, ki ga je Csikszereda dobila z 2:0, sledilo je 20-minutno igranje ob porazu s Slatino. Konec prejšnjega tedna se je v spopadu z Brasovom znašel v udarni postavi, a se je izkazalo, da je bil ta nastop najkrajši med tremi, ki jih je vknjižil v prvem delu sezone. Trajal je le okoli tri minute, ko se je na igrišču zgodila prava grozljivka. V enem od napadov je Stančič sprejel žogo, a ga je domači branilec od zadaj nekoliko odrinil, ko je padal, pa je pritekel drugi nogometaš Brasova in ga s kolenom zadel v obraz. Trk je bil zelo silovit in takoj je bilo jasno, da gre za hujšo poškodbo. Resnost poškodbe dodatno oriše dejstvo, da nekaj trenutkov ni ničesar videl, po hitri zdravniški pomoči so ga odpeljali v bolnišnico. Pregled je pokazal, da je utrpel trikratni zlom ličnice. Poškodbo so mu v ponedeljek sanirali z operacijo, po informacijah iz Romunije je že končal jesenski del sezone, okrevanje naj bi namreč trajalo približno tri mesece.

Članki iz rubrike