volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
6 20.10.2022 10:55:36

Damir Krznar odgovoril Zlatku Zahoviću: V trenutku, ko mi bo nekdo ...

Trener vijoličastih odgovoril nekdanjemu športnemu direktorju Maribora.

Besede, ki jih je Zlatko Zahović izrekel v oddaji Pod prečko, v kateri je opozoril na kaos, ki trenutno vlada v mariborskem klubu, še vedno odmevajo. 

Zahovićeve besede so tako močno udarile predvsem zato, ker so številni mariborski navijači dobili potrditev tistega, o čemer se več mesecev pogovarjajo. Nič čudnega, da se v zadnjih dneh po ulicah mesta ob Dravi govori zgolj o tej temi. Večinoma so pristaši vijoličastih jezni. Uporabljajo besedne zveze, kot je 'ugrabitev kluba'. Se sprašujejo, kam vse to vodi. Ugotavljajo, da je Maribor zavil z zmagovite ceste v trenutku, ko je Zlatko Zahović odšel iz vijoličastega kluba.

Ne toliko zato, ker je Zaho zapustil mariborsko barko, temveč predvsem zato, ker so krmilo športnega dela prevzeli oziroma so vsaj roke nanj položili ljudje, ki bi morali biti zadolženi za druge stvari. In čeprav so Štajerci znani po tem, da v kaosu najbolje funkcionirajo, se zdi v Ljudskem vrtu v tem trenutku kaos tako velik, da se v njem ne znajdejo niti največji mojstri kaosa.

Vprašanje je, kako se bo v njem znašel Damir Krznar. Simonu Rožmanu ni uspelo. Tako kot ne Mauru Camoranesiju in Oliverju Bogatinovu. Radovan Karanović je uspešno plul nekaj mesecev, nato izgubil službo – no, ostal je v klubu v neki bolj ali manj bizarni funkciji, o kateri vijoličasti niso obvestili ne javnosti ne svojih navijačev –, potem ko je Mariborčane popeljal na samo dno slovenske prve lige. Krznar je mariborsko barko sicer nekoliko dvignil, a ne dovolj. Zaostanek za vodilno Olimpijo znaša 16 točk, naslov prvaka je skorajda že izgubljen. Zaostanek za tretjim mestom, ki kot zadnje zagotovo vodi v Evropo, znaša vse prej kot skromnih osem točk.

Za zdaj sicer 50-letni Hrvat ne 'paničari', prepričan v svojo trenersko kakovost. In poudarja, da je pri odločevanju popolnoma samostojen. Da mu ni treba poslušati nikakršnega šepeta. "V trenutku, ko mi bo nekdo začel sugerirati, šepetati, jaz pa bom moral to spoštovati, mi verjemite, da ne bom več tukaj," je po tekmi z Limbušem o izjavah Zlatka Zahovića dejal Krznar. "Ne, zagotovo ne. Interes kluba kot trener vedno spoštujem. In o nekaterih internih stvareh se lahko dogovarjamo. Toda kar se tiče izbora kadra, priprave tekme, strategije tekme, to je moja služba. Za to odgovarjam jaz. Tako je verjetno tudi pri vas, pravzaprav je tako v vsaki službi. Če za nekaj odgovarjate, potem delate po svoje," je zaključil mariborski trener.

Značke: krznar, zahović

Članki iz rubrike