Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
28 03.10.2022 13:58:34

Čeferin brez zadržkov: S tem bom spravil Keka in Mijatovića pod pritisk! Imam pa že 55 ...

Profimedia
Aleksander Čeferin je v svojem slogu (spet) zatresel slovensko javnost.

Slovenski predsednik Uefe Aleksander Čeferin je spregovoril v intervjuju za Multimedijski center RTV Slovenija, poleg številnih zanimivih pojasnil (celoten pogovor najdete na tej povezavi) pa je – kot to počne ponavadi – ravno slovenskemu mediju razkril tudi ekskluzivno in udarno novico, ki odmeva po vsem svetu. Povedal je namreč, da ne samo da bo vnovič kandidiral za potrditev na svojem aktualnem položaju, temveč da ima ponovno zagotovljeno soglasno izvolitev brez protikandidata.

»Teoretično sem lahko predsednik Uefe do leta 2031. Za zdaj sem se odločil, da kandidiram še za en mandat. Mogoče ste vi prvi, ki vam lahko povem, da imam že vseh 55 pisem podpore od vseh 55 članice Uefe,« je poudaril Čeferin, ki je v svojem slogu govori tudi o trenutni realnosti slovenske nogometne reprezentance, ki je – naša interpretacija – vstala od mrtvih, obstala v diviziji B lige narodov in se že pred nedeljskim žrebom (kaj šele marčevskim začetkom) rednega dela kvalifikacij za Euro 2024 spravila na rob dodatnih kvalifikacij.

»Z vsem spoštovanjem do drugih športov: uvrstitev na Euro v nogometu je približno tako kot polfinale ali finale v drugih športih na evropskih prvenstvih. Ob vseh težavah, ki jih imajo ljudje, so včasih jezni na vse, kar čisto razumem. A samo šport pa res združuje! Videli ste pri odbojki in košarki, pri katerih smo bili vsi domoljubi. Sam sem gledal – na srečo sem bil sam doma, da me ni nobeden slišal, ker sem tako skakal in preklinjal. Nogomet pa je vseeno kralj športa: če se uvrstimo na Euro, bo to velika stvar. Zdaj sem ustvaril pritisk na Radenka Mijatovića in Matjaža Keka, a kar naj ga imata,« se je po poročanju MMC Čeferin ob tem odgovoru nasmejal.

Članki iz rubrike