mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka-na-prvi-pogled, večer, marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(bp)
(bp)
0 03.10.2022 13:00:41

Zmajčice prepričljivo boljše

Maja Dimitrijević
NATAŠA IN IGOR KUPLJENIK
Po zmagi na derbiju 1. SŽNL – Triglav zdravje proti ekipi ŽNK Ljubljana s 5:2 so zmajčice obdržale primat v mestu. Konec tedna so druge mestne rivalke Krim odpravile kar z 32:0.

Zaradi obilnih padavin je bila tekma sprva z Ljubljano sprva vprašljiva. Glavni stadion Ilirija, kjer naj bi bila – z neposrednim prenosom na Planet TV – odigrana, je bil razmočen, na nekaterih delih igrišča je stala voda in za tekmo je bilo neprimerno. Potem ko so preverili sosednje igrišče z umetno travo in je bilo to v glede na okoliščine primernem stanju, sta se oba trenerja na čelu z glavno sodnico strinjala, da tekme ne prestavijo.



Lani z minimalno razliko

Zmajčice so na tekmo prišle zelo motivirane, pripravljene in odločene, da bo zmaga njihova. Enako lahko rečemo tudi za ekipo Ljubljane, v kateri se prepletata izkušenost in mladost, saj je bila v preteklih medsebojnih tekmah vedno neugoden tekmec. Spomnimo, da sta se nasprotnici pomerili v lanskem finalu Pokala Union, v katerem so z minimalno razliko 1:0 zmagale zeleno-bele.

Ekipa pod vodstvom trenerja Zlatka Gaborja se je na tekmo dobro pripravila. V prvem polčasu smo videli tri zadetke. V 37. minuti je mrežo domačink zatresla Ana Milović, nekaj minut kasneje pa je svoj pri zadetek v dresu Olimpije dosegla Sara Makovec, za katero je bila ta tekma sploh prva uradna za ljubljansko ekipo. Rezultat polčasa 1:2 je postavila domača igralka Mirjam Kastelec. Žal je zelenico predčasno že v prvi polovici polčasa zaradi poškodbe kolena morala zapustiti Vanja Duronjić.


V drugem polčasu so zmajčice stopnjevale pritisk na domačo ekipo in nagrada za napadalno igro so bili še trije zadetki. Dvakrat je bila uspešna hitra Izabela Križaj, v sodnikovem podaljšku pa je Manja Rogan z lepim zadetkom še petič premagala domačo vratarko Vambergerjevo. Za ekipo Ljubljane je v drugem polčasu zadela nekdanja igralka Olimpije Tjaša Tibaut. Končni rezultat tekme, ki je potekala v neugodnem deževnem vremenu, je bil 5:2.



"Puncam čestitam za dober rezultat in tri točke, kar je najbolj pomembno. To je bila težka tekma proti dobri ekipi Ljubljane. Nasprotnik je bil izjemno motiviran. Končni rezultat je visok, vendar tudi zaslužen," je po zmagi povedal trener ŽNK Olimpija Zlatko Gabor.



Vtisi so dobri

Na nedeljski tekmi sta v dresu Olimpije prvič uradno nastopili zadnji okrepitvi Maja Dimitrijević in Sara Makovec, ki je dosegla tudi svoj prvi zadetek. Nekaj misli o prvih vtisih in počutju v novem okolju je strnila Maja Dimitrijević: "Prvi vtisi v novem klubu so dobri. V tem kratkem času sem spoznala klub in njegovo delovanje. Zadovoljna sem, dekleta so me sprejela z navdušenjem in pozitivno naravnanostjo, zato se počutim dobrodošlo. Nekatere soigralke poznam že od prej, zato je komunikacija lažja. Pogoji za trening in regeneracijo so zelo dobri, klub deluje na visoki ravni in kot igralka, ki ima izkušnje tudi z igranjem v tujini, sem prijetno presenečena, saj vse to zagotavlja napredek ekipe in celotnega kluba. Zdi se mi, da je vzdušje v ekipi pozitivno in da so igralke motivirane za dober rezultat v letošnji sezoni. Novi trener Zlatko Gabor, Sara Makovec in jaz smo se ji ob koncu tega prestopnega roka pridružili s ciljem, da bi ekipi in klubu pomagali do čim boljših rezultatov. Nad Ljubljano sem navdušena. Je eno najlepših mest v tem delu Evrope. Čare mesta še spoznavam, saj zaradi treningov in obveznosti še nisem imela veliko časa. Upam na daljše bivanje v Ljubljani in na to, da bom imela priložnost uživati v tem mestu."


Nato je Maja pokomentirala dogajanje na mestnem derbiju: "Moja prva tekma v novem klubu in takoj lokalni derbi. Tekma je bila dobra, trda, z veliko goli. Mislim, da smo igrale dobro glede na to, da je bila ŽNK Ljubljana v seriji dobrih rezultatov in igrajo dobro. Z novim sistemom, na katerega se s trenerjem še privajamo, smo igrale dovolj dobro, da smo jih premagale. Potrebujemo še nekoliko več časa, da se navadimo na sistem in da bomo igrale še bolje."



Konec tedna so se majčice srečale še z drugimi mestnimi tekmicami Krimom in jim nasule kar 32 zadetkov, svojo mrežo pa ohranile nedotaknjeno. Na lestvici ostajajo druge za prvakinjami iz Beltincev.



Galerija

Članki iz rubrike