stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
0 10.05.2022 10:57:04

OPA! Frelih ZABLESTEL V POLNEM SIJAJU, poleti se mu obeta SANJSKI PRESTOP! Zanj se zanima ...

Profimedia
Zanimanje zanj je veliko.

Po vseh težavah, ki jih je imel pri Olimpiji, je nekdanji mladi slovenski reprezentant, ki je že dobil tudi vabilo v člansko reprezentanco, a zanjo še ni zaigral, varno zavetje našel na Portugalskem. Po zgolj eni sezoni pa bi mu lahko uspel sanjski prestop.

Ko je Žiga Frelih v poletnem prestopnem roku podpisal za portugalskega malčka Gil Vicente, si verjetno ni mogel niti misliti, da bo s tem podpisom naredil eno najboljših potez v svoji še vedno dokaj mladi karieri. V klubu, ki je sezono poprej osvojil 11. mesto v prvi portugalski ligi, se je namreč izvrstno znašel. Je eden najboljših nogometašev svojega kluba, pravzaprav eden boljših vratarjev prve portugalske lige, z Gil Vicentejem pa mu je uspel sijajen dosežek. Krog pred koncem portugalskega prvenstva si je namreč klub, ki domuje v obalnem mestecu Barcelos, zagotovil peto mesto na prvenstveni lestvici in s tem igranje v kvalifikacijah za konferenčno ligo. Frelih, ki je imel sicer v tej sezoni nekaj težav s poškodbo, je eden od ključnih mož najlepšega presenečenja portugalske prve lige, zato seveda ni prav nič nenavadno, da so na slovenskega čuvaja mreže postali pozorni nekateri precej bolj eminentni klubi.

Med njimi je v prvi vrsti Braga, za veliko trojico (Porto, Benfica, Sporting) četrti najboljši portugalski klub, ki bo tudi letošnjo sezono končala na četrtem mestu prvenstvene lestvice. Nekdanji delodajalec Andraža Šporarja bo morda poleti prodal svojega prvega čuvaja mreže, Brazilca Matheusa, idealno zamenjavo zanj pa naj bi videl prav v 24-letnem nekdanjem nogometašu Olimpije, hrvaškega Interja iz Zaprešiča, Krškega, Domžal, Celja in Brava. Zelo dobro je Frelih zapisan tudi pri belgijskem velikanu Anderlechtu, kmalu pa bi se utegnil pojaviti še kakšen zanimiv potencialni novi delodajalec.

Ker je Gil Vicente znan kot klub, ki je naravnan predvsem na prodajo svojih nogometašev – prejšnje poletje so prvega vratarja Stanislava Kritsjuka za dva milijona evrov prodali ruskemu velikanu Zenitu –, bi se kaj lahko zgodilo, da bo Frelih poleti naredil velik korak naprej v svoji karieri.

Članki iz rubrike