Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 10.05.2022 10:25:25

DINAMO 'lovi' kar DVA SLOVENSKA nogometaša: Že poleti k serijskemu hrvaškemu PRVAKU?!

ALESFEVZER.COM
V slovenskem prvenstvu igra veliko mladih nogometašev, nekaj pa se jih je zaradi svojih dobrih predstav znašlo v beležnicah oglednikov večjih klubov, tudi iz tujine.

V tej sezoni je tako med drugimi izjemno opozoril nase Mitja Ilenič. Bočni branilec Domžal je odlično izkoristil priložnost, ki jo je dobil zaradi bolezni standardnega člana udarne enajsterice Andraža Žiniča. V trinajstih prvenstvenih nastopih, ki jih je 17-letnik vknjižil v tej sezoni, se je tudi trikrat vpisal med strelce. Prvoligaškega prvenca se je veselil v 28. krogu, ko so Domžalčani v Stožicah remizirali z Olimpijo (1:1), pod preostala zadetka pa se je podpisal pred devetimi dnevi v obračunu z Aluminijem, ki ga je rumena družina dobila s 3:1. Marca je bil za dobre igre nagrajen tudi z vabilom selektorja mlade izbrane vrste Milenka Aćimovića, ki ga je v kvalifikacijskem obračunu s Kosovom takoj uvrstil v udarno enajsterico.


Počasi se bliža poletni prestopni rok, zato vse glasnejše postajajo govorice o morebitni selitvi določenih nogometašev. Po naših informacijah bi se tako moral zgoditi pravi mali čudež, da Ilenič med sezonama ne bi zamenjal delodajalca. Njegovo ime že povezujejo s številnimi tujimi klubi, med njimi pa je tudi zagrebški Dinamo. Pri serijskem hrvaškem prvaku naj bi zelo podrobno spremljali njegove predstave in tudi razvoj.

Vendar pa Belokranjec ni edini mladi slovenski nogometaš, po katerem lovke stegujejo Zagrebčani. Zanje naj bi bil zanimiv tudi Luka Baš. Dvajsetletni čuvaj mreže je trenutno član ljubljanske Ilirije in je v tekoči sezoni zbral 16 nastopov v slovenskem drugoligaškem tekmovanju, kjer si minutažo nekako deli z izkušenim Elvisom Džafićem.

Članki iz rubrike