reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ba
ba
0 14.04.2022 10:23:25

Imajo ga na očeh! BENJAMIN ŠEŠKO od poletja 2023 v dresu BAYERNA?

Reuters
Slovenski up, ki nase opozarja v Salzburgu, na radarju velikanov.

Uf, kakšno hladno prho so v torkovem večeru doživeli nogometaši Bayerna in armada njihovih navijačev. Bržčas niti pesimisti med privrženci bavarskega velikana niso pomislili, da bi se pot lahko končala že v četrtfinalu lige prvakov, toda Villarreal je poskrbel za veliko senzacijo.

Medtem pa še naprej (in bodo tudi v prihodnje) potekajo takšne in drugačne razprave o prihodnosti. Oziroma o tem, kakšna naj bi bila podoba igralske zasedbe čez eno ali dve sezoni. Najbolj vznemirljiva je kakopak negotovost, povezana z nadaljnjo usodo Roberta Lewandowskega, ki se spogleduje z odhodom v Barcelono, a četudi sijajni Poljak naposled ne bo zamenjal klubskih barv, se morajo v Münchnu začeti soočati z vprašanjem, kdo bi utegnil, ko bo čas za to, stopiti v njegove čevlje? Sport Bild razkriva, da naj bi se v najožjem izboru znašel tudi Benjamin Šeško, družbo pa mu delata Saša Kalajdžića iz Stuttgarta in Patrik Schick iz Leverkusna.
Ampak ob tem je vendarle bolj ali manj jasno, da bi bil slovenski up v prvi vrsti projekt za prihodnost. In ni edini! Bayern naj bi se želel v prihodnje v večji meri osredotočati na mlade igralce, Benjamin Šeško pa bi lahko imel pomembno vlogo. Mnogi nemški mediji zagotavljajo, da je že lep čas na radarjih bavarskih oglednikov (tako kot številnih drugih evropskih velikanov), ki podrobno spremljajo njegov razvoj, s katerim naj bi bili zadovoljni. Nekateri poznavalci dogajanja pri Bayernu ob tem zatrjujejo, da naj bi bila ideja kluba, da bi nasledil Erica Maxima Choupa-Motinga, ki mu bo pogodba potekla poleti 2023. Dodajajo, da se njegov morebitni prihod zato najverjetneje ne bo zgodil prej, vendar hkrati ne izključujejo možnosti, da bi vodilni možje Bayerna s predstavniki kluba iz Mozartovega mesta posel sklenili že v prihajajočem poletju. A to še ne bi pomenilo, da bi si takoj nadel dres bavarskega velikana; v primeru takšnega scenarija bi ga Münchenčani bržčas posodili.
Avstrijski prvoligaš bo kakopak zahteval zelo, zelo visoko odškodnino in v tem trenutku je nemogoče napovedati, kako se bo zgodba razpletla. Je pa neizpodbitno dejstvo, da je Benjamin Šeško v mislih Bayernovih odločevalcev, kar je za 18-letnega napadalca seveda velika stvar. Pa tudi za slovenski nogomet. Vse to je za izbranca Matjaža Keka prav gotovo še dodatni motiv, da bi se v končnici sezone v dresu Salzburga predstavil v čim boljši luči; do zdaj je zbral 18 prvenstvenih nastopov in se štirikrat vpisal med strelce, v pokalnem tekmovanju je na štirih preizkušnjah štirikrat zadel v polno, na mednarodnem prizorišču pa je v osmih dvobojih enkrat zatresel mrežo.

Članki iz rubrike