oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 13.04.2022 23:15:57

SRHLJIVKA v Madridu, FESTIVAL GOLOV na Anfieldu, v polfinalu pa City in Liverpool

Reuters
Po Realu Madridu in Villarrealu sta si polfinale nogometne lige prvakov zagotovila še Liverpool in Manchester City. Liverpool je na povratni četrtfinalni tekmi igral 3:3 z Benfico, City pa v gosteh 0:0 z Atleticom Madridom Jana Oblaka.

Atletico Madrid je proti Manchester Cityju lovil zmago, saj je prvo tekmo izgubil z 0:1. Po ne posebej razburljivih prvih 25 minutah so v 30. gosti bili blizu vodstvu, ko je Ilkay Gündogan zadel vratnico. To je bil tudi daleč najbolj razburljiv dogodek prvega dela igre, v katerem so imeli več strelov Angleži, ki so prevladovali tudi v posesti žoge.
V drugem delu je v 57. minuti Antoine Griezmann za malce zgrešil na žalost domačih navijačev, v 70. minuti pa je bil nenatančen še Rodrigo de Paul. Pozneje so Španci postali nevarnejši, Diego Simeone je osvežil in okrepil tudi napad.
V 86. in 87. minuti so Madridčani prišli še do dveh priložnosti, posebej pri prvem poskusu, strelu Matheusa Cunhe, je odločilno posredoval John Stones. Ko je po petelinjenju in prekršku Felipe dobil rdeči karton v sodniškem podaljšku, pa je bilo upov za domače praktično konec, čeprav so imeli v 12. minuti dodatka sodniškega še eno lepo priložnost, a se je izkazal Ederson.

liverpool - benfica re
Reuters
V dvoboju Liverpoola in Benfice so imeli Angleži lepo prednost s prve tekme, ki so jo dobili s 3:1 Portugalci so bili prvi, ki so resno zagrozili, v 13. minuti je le za malenkost zgrešil Everton. Liverpool je sicer tekmo začel z nekoliko spremenjeno postavo kot običajno, med drugim so na klopi začeli Mohamed Salah, Sadio Mane, Trent Alexander-Arnold in Virgil van Dijk.

Kljub temu so rdeči v 21. minuti povedli, ko je po kotu z leve strani z glavo zadel Ibrahima Konate. Le malce zatem je na drugi strani zadel Darwin Nunez, a je bil v prepovedanem položaju. So pa gosti iz Lizbone izenačili v 32. minuti, ko se je med strelce vpisal Goncalo Ramos. Tekma je sicer ponudila še nekaj priložnosti na obeh straneh.
V 55. minuti so Angleži spet povedli, iz bližine je zadel Roberto Firmino, isti igralec pa je znova zadel deset minut pozneje, ko je z volejem iz bližine unovčil podajo s prostega strela. V 74. minuti je Roman Jaremčuk Benfico malce približal, ko je sam stekel proti golu in zadel za 2:3.
Darwin Nunez je v 82. minuti poskrbel za nekoliko bolj zanimivo končnico, ko je zadel za 3:3, isti igralec pa je dobro meril tudi minuto pozneje, a se je izkazal Alisson Becker. V 90. minuti so sodniki razveljavili še en Liverpoolov zadetek zaradi prepovedanega položaja Maneja, tik pred koncem pa še enega Darwina Nuneza.
Že v torek je Real Madrid napredoval proti Chelseaju, čeprav je tekmo izgubil z 2:3, a prvi obračun dobil s 3:1. Uspešen pa je bil tudi Villarreal, ki je presenetljivo izločil Bayern, potem ko je na prvi tekmi zmagal z 1:0, včeraj pa v gosteh igral 1:1.
Polfinalne tekme bodo 26. in 27. aprila ter 3. in 4. maja. Para pa sta Manchester City - Real Madrid in Liverpool - Villarreal.

Članki iz rubrike