Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.03.2021 16:45:04
Deli članek:

Gnezda Čerin za hrvaške medije: "Žal mi je, da ne bom del spektakla ..."

Jurij Kodrun

Enaidvajsetletni Idrijčan kot posojen nogometaš nemškega Nürnberga igra za Rijeko.

Nekdanji član Domžal bo prihodnji teden zaigral na evropskem prvenstvu U-21 na domačih tleh, a zato na drugi strani ne bo del spektakla, kakršna bo tekma članskih izbranih vrst Slovenije in Hrvaške na začetku kvalifikacij za svetovno prvenstvo. "Žal mi je, da ne bom," je Gnezda Čerin sprva dejal, ko so ga hrvaški novinarji vprašali, kako to, da ga ni na seznamu Matjaža Keka, ko pa je jeseni že debitiral za člansko reprezentanco (na prijateljski tekmi z Azerbajdžanom). In potem hitro dodal: "Ampak v veliko čast mi je in ponosen sem, da bom zastopal svojo državo na evropskem prvenstvu. To so bile moje sanje, ko sem bil še otrok. V tem pogledu sem zelo srečen."

Gnezda Čerin je še komentiral trenutno stanje v prvoligašu s Kvarnerja, ki ni rožnato. Mesto trenerja je zapustil Simon Rožman, zamenjal ga je Goran Tomić. Da je slednji nekaj stvari spremenil, je razlagal Slovenec. "Tudi formacijo, v kateri igramo. Normalno je, da ima vsak trener svoje ideje in svoj pogled na nogomet. Za zdaj vse skupaj pozitivno vpliva na ekipo. Čez nekaj časa bomo v najboljši mogoči podobi."

Na koncu je Gnezda Čerin še pojasnil, da je z Nürnbergom dogovorjeno, da bo dve leti ostal na Reki: "Takšna je pogodba. Če se ne bo pojavila kakšna druga možnost, bom ostal še eno sezono."