nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 16.03.2021 12:14:46

Jan ali Bojan? Kdo bo po Jokićevi vrnitvi kapetan SLOVENIJE? Selektor KEK odgovarja!

Martin Metelko
Matjaž Kek je pred začetkom kvalifikacij za svetovno prvenstvo spregovoril tudi o vprašanju kapetana.

Selektor slovenske članske reprezentance Matjaž Kek je na novinarski konferenci predstavil seznam nogometašev za začetek kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Med povratniki je tudi Bojan Jokić, ki je dres slovenske reprezentance nazadnje oblekel novembra leta 2019, ko je zaigral na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020 z Latvijo. 

Ob tem se je postavilo tudi vprašanje kapetana slovenske reprezentance. Ob Jokićevi odsotnosti je to vlogo opravljal Jan Oblak, ki je Slovenijo s kapetanskim trakom popeljal do zmage v skupini C lige narodov. "Bojanova vrnitev je pogojena z ritmom tekem in nasprotniki, med njimi je tudi Rusija. Jokić je igralec, ki je bil z nami in v določenem trenutku prepustil mesto nekomu, prek katerega smo iskali rešitev na levem bočnem položaju. Jokić je zaigral tudi v vlogi osrednjega branilca, saj Ufa igra s tremi zadaj, kar je eno od naših razmišljanj. Je pa tudi fant, ki je svoje srce in pripadnost reprezentanci pokazal že stokrat," je Jokićevo vrnitev pojasnil Kek.

Odgovoril je tudi na vprašanje o kapetanu: "Kot sem vam že tolikokrat razložil, je to vprašanje slačilnice in komunikacije med nami. Zelo vesel sem, da tu nismo imeli nobenega problema in da je vedno izpadlo dobro."

Članki iz rubrike