Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

gaja matej 1 Njena.si

Skrito v raju: To je najljubši prizor Mateja ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
10 16.03.2021 12:32:14

Kdo bo v prihodnje VODIL MARIBOR? Takšno je stanje s Krunoslavom Jurčićem, Gajser in Rožman sta ...

Grega Wernig
V Ljudskem vrtu vsi po vrsti poudarjajo, da je v nastalih razmerah reprezentančni premor, ki bo tokrat trajal tri tedne, prišel kot naročen.

"Če kdo potrebuje premor, je to Maribor," je poudaril trener 15-kratnih prvakov. "Nam bo prišel prav, glede na to, da imamo kar nekaj za postoriti. Med pripravami smo se spopadali z velikimi težavami. Brez optimalne priprave, brez situacij, ki jih je treba oddelati kot temeljne pred začetkom vsake sezone, je težko igrati na najvišji ravni. Fantje se trudijo, ampak dodatna hitrost, ki manjka v igri, je posledica preglavic med pripravami, ko je veliko fantov izgubilo obdobje treningov. Brez ustrezne kondicijske priprave ne gre. Vmes bomo šli tudi na priprave v Čatež, vse z namenom, da v prihodnjih treh tednih dvignemo pripravljenost. Izhodišče ni slabo, pogled na lestvico kaže, da smo v igri za naslov. Moramo pa v prihodnjih tekmah zmagovati. In verjamem, da bo ekipa še zmagovala," je bil po remiju v Fazaneriji odločen Saša Gajser.

Krunoslav Jurčić se ne bo vrnil
Ker je vseskozi govoril v prvi osebi množine, bi marsikdo lahko sklepal, da to že dokončno pomeni, da bo v zdajšnji vlogi ostal tudi v prihodnje. "Spet bom ponovil, da o tem odloča vodstvo kluba. Jaz se trudim, osredotočen sem na svoje delo," je povedal Saša Gajser, ki po naših informacijah ostaja v igri kot dolgoročnejša rešitev. Kljub oteževalni okoliščini, da še ni pridobil ustrezne licence, toda po drugi strani so vsaj enake tudi možnosti za to, da bi se pod Kalvarijo odločili za nov obraz.

Kot zelo resen kandidat za naslednika Maura Camoranesija se je omenjal Krunoslav Jurčić, vendar zdaj ni več skoraj nikakršnih dvomov, da se ne bo vrnil na 'kraj zločina'. Za drugačen scenarij bi se moral zgoditi res velik preobrat. Ekstremen! Potem ko so se mu v Al-Nasru na začetku februarja zahvalili za sodelovanje, hrvaški strokovnjak namreč rešuje spor s svojimi nekdanjimi delodajalci iz Dubaja. Oziroma dogovor o odpravnini, kar bo skoraj gotovo trajalo kar nekaj časa. Bržčas še dlje od poletja, do epiloga naj ne bi sprejel nove službe.

Medtem iz vse več virov prihajajo namigi, da naj bi bil zdaj glavna tarča Simon Rožman, ki si je po odhodu z Rujevice najprej vzel nekaj časa za oddih. Marko Šuler je menda že vnovič navezal stike s strokovnjakom iz Štor, da bi preveril, kakšne so možnosti za sodelovanje. Športni direktor vijoličastih ima bržčas še kakšno dodatno (rezervno?) idejo, dejstvo pa je, da časa zmanjkuje. In da je napočil čas, ko je treba sprejeti (do)končno rešitev o poveljniku vijoličaste zasedbe v nadaljevanju sezone …

Članki iz rubrike