Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 13.02.2021 19:45:25

Po PRESTOPNI BOMBI v hrvaškem DERBIJU RESNICE en gol za ves izkupiček

Vlado Kos / CROPIX
V 21. prvenstvenem krogu pri sosedih spopad vodilnih ekip.

Velika sobota hrvaškega nogometa, derbi resnice ... Tako so mediji pri južnih sosedih napovedovali obračun vodilnih ekip Dinama in Osijeka na Maksimirju, razpletel se je s slavjem Zagrebčanov. Modri so zmagali z 1:0, edini gol je v 15. minuti dosegel nekdanji član Celja Mislav Oršić, ki je izkoristil darilo Igorja Silve in serijskim prvakom zagotovil izjemno pomembne točke.

Gostitelji so bili sicer v prvem delu precej boljši tekmec, v nadaljevanju pa se je prebudila tudi zasedba s slavonske ravnice. Varovanci Nenada Bjelice so imeli kar nekaj priložnosti, a je blestel vratar Dominik Livaković, dvakrat pa so gostje čakali tudi na odločitev VAR-a za najstrožjo kazen in obakrat ostali brez strela z bele točke. Pri gostih je Damjan Bohar odigral vso tekmo, Maria Jurčevića zaradi poškodbe ni bilo v kadru.

Dinamo, za katerega je Petar Stojanović igral od 81. minute, ima zdaj na vrhu tri točke več od Osijeka, ki je v pričakovanju gostovanja v prestolnici poskrbel za prestopno bombo, ki na Hrvaškem močno odmeva. Ekipo je okrepil nekdanji reprezentančni napadalec Ivan Santini, ki je pred tem prekinil pogodbo s kitajskim JS Suningom, v katerega je poleti 2019 prišel iz Anderlechta.

Članki iz rubrike