Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ba
ba
0 13.02.2021 14:18:03

PROTEST slovenskih trenerjev: Z akcijo smo pokazali, da nas politika NE ZANIMA! (foto)

Stroka je opozorila na svoj status in razmere, ki nogometu ne prinašajo nič dobrega.

Slovenski nogometni trenerji so sredi tedna pripravili protest, s katerim so na mnogih igriščih opozorili na nevzdržne razmere in svoj status, kar je posledica vladnih ukrepov za zajezitev širjenja okužb z virusom sars-cov-2. To so storili s treningi brez igralcev.

"Vsem amaterskim odraslim igralcem in vsem mladim nogometašem v Sloveniji, približno 30.000, kakor tudi njihovim 1300 trenerjem, je že šest mesecev in pol onemogočena vadba in igranje tekem, kar je verjetno najdlje v Evropi," so v pričakovanju protesta poudarili trenerji. "Obstaja velika bojazen, da se veliko otrok ne bo vrnilo na naša igrišča, če ne bomo hitro ukrepali. Nekaj je bilo zapisanega in povedanega o morebitnih posledicah za mlade igralce, nihče pa praktično ni govoril o prek 1300 trenerjih, ki jim je bila odvzeta pravica za opravljanje svojega dela. Večina trenerjev se je brez predvidenih honorarjev za šest ali sedem mesecev znašla v precejšnih finančnih težavah, še večji problem imajo trenerji, ki poskušajo živeti od nogometa," so še zapisali mnogi predstavniki slovenske stroke ter poudarili: "Z našo akcijo želimo odločevalcem pokazati, da smo pripravljeni na začetek treningov v varnem okolju. Manjkajo samo še mladi nogometaši."

korotan

Organizatorji zagotavljajo, da je akcija uspela, naposled so le dočakali tudi določene sprostitve ukrepov, ampak kontaktna vadba celotne ekipe še vedno ni dovoljena, toda napovedi, da bo kmalu drugače, niso slabe. "Vsem trenerjem in klubom DNT Ljubljana in vsem ostalim trenerjem in klubom po Sloveniji se najlepše zahvaljujem za sodelovanje v Akciji slovenskih trenerjev. Prav tako razumemo tudi tiste, ki se akcije iz različnih vzrokov niso mogli udeležiti. Dejstvo je, da smo z akcijo pustili odmevno sporočilo v podporo nogometnim trenerjem, igralcem vseh kategorij in rangov tekmovanj in tudi športu nasploh. Z akcijo smo pokazali, da nas politika ne zanima, da ukrepov nikakor ne želimo kršiti, od odgovornih pa prosimo in zahtevamo, da končno preučijo možnost ponovne vzpostavitve trenažnih procesov. Za tiste, ki si ne predstavljajo, smo pokazali velikost nogometnega igrišča, kjer mora vsakomur biti jasno, da je z izdelavo primernega protokola vadba vsekakor mogoča. Tako kot smo vztrajni kot športniki v napornih treningih, v težkih tekmah, tako bomo vztrajno počakali na sprostitev, vendar tudi vztrajno dokazali, da se nogomet in šport morata vrniti v sfero družabnega in socialnega življenja," je povedal predsednik DNT Ljubljana Dušan Razboršek.

Dekani

Galerija

Članki iz rubrike