Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
3 13.02.2021 17:03:31

Goričani zadali HUD UDAREC koprskim ambicijam. Kako se bo odzval ANTE GUBERAC?

Martin Metelko
Nogometaši Gorice so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Koper z 2:1 (1:0).

Zadnjeuvrščena Gorica je spomladanski del začela obetavno. Po remiju z Bravom v Ljubljani je tokrat gostila ambiciozni Koper in ga premagala za svojo šele tretjo zmago sezone. Koprčani, ki so jeseni slavili v Novi Gorici, pa so v tem delu sezone še drugič izgubili, med tednom so doma klonili pred Olimpijo.

Novogoričani so povedli v 15. minuti, ko je po podaji Matije Široka z desne strani v osrčju kazenskega prostora spretno zadel Etien Velikonja. V prvih 45 minutah sicer ni bilo posebej veliko priložnosti, eno redkih je v 43. minuti pri gostih zapravil Maks Barišić, ko je streljal z desne iz bližine, Darko Marjanović pa je žogo odbil v prečko in preprečil zadetek.

So pa v 49. minuti drugega dosegli Novogoričani. Til Mavretič je prodrl po desni strani, podal v sredino, kjer je Velikonja, ki je moral malce pozneje iz igre zaradi poškodbe, prepustil žogo Tjašu Begiću, ta pa je s strelom po tleh matiral Ivana Vargića. Sedemnajstletni mladenič v novogoriški vrsti je le malce zatem iz bližine zadel še vratnico.

V 59. minuti je Goran Cvijanović poskusil s prostega strela, a Vargić ni imel veliko težav, v 61. pa je Begić z glavo žogo poslal čez gol. Claudio Spinelli je v 67. minuti slabo streljal z roba kazenskega prostora in tako zapravil enega dotlej redkih koprskih poskusov.

So pa gosti z obale v 72. minuti le zmanjšali zaostanek, ko je Ivica Guberac izvedel prosti strel na desni strani, podal v kazenski prostor, z glavo pa je zadel Spinelli. V zadnjem delu tekme je Koper pričakovano pritisnil, a poti skozi strnjeno obrambno postavitev domačih ni več našel.

2gorica koper
Martin Metelko
Štirikratni prvaki so torej drugi del prvenstva začeli nadvse spodbudno, na drugi strani bo drugi zaporedni poraz bržčas zatresel temelje Bonifike, vse oči so uprte v prvega moža kanarčkov. Kako se bo odzval Ante Guuberac? Bo Miran Srebrnič 'preživel'?

Gorica – Koper 2:1 (1:0)

Nova Gorica - Športni park. Brez gledalcev. Glavni sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

Strelci: 1:0 Velikonja (15.), 2:0 Begić (49.), 2:1 Spinelli (72.).

Gorica: Marjanović, M. Kavčič, Mevlja, T. Kavčič, Širok, Grudina, Mavretič, Cvijanović (od 83. Tomiček), Begić (od 68. Paljk), Šehić (od 83. Hodžić), Velikonja (od 60. Vipotnik). Trener: Aleksandar Jović.

Koper: Vargić, Jozinović (od 75. Viler), Rajčević, Žužek, Palčič, Guberac, Knežević (od 66. Dodlek), Barišić (od 55. Stevanović), Vršič (od 55. Caimacov), Krajinović (od 65. Spinelli), Mulahusejnović. Trener: Miran Srebrnič.

Rumeni kartoni: Mevlja, M. Kavčič; Krajinović, Caimacov, Stevanović.

Rdeči karton: -

Značke: gorica, koper, plts

Članki iz rubrike