Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
9 06.02.2021 09:23:24

ČEFERIN gre v NAJPOMEMBNEJŠI BOJ - in glejte, S KOM: Ljudem je treba prinašati UPANJE IN VESELJE!

Profimedia
Aleksander Čeferin skupaj z Evropsko Unijo na prav posebni misiji.

Evropska Unija je ta teden ob dnevu boja proti raku predstavila nov načrt svojega spoprijemanja oziroma boja s to zahrbtno boleznijo. Gre predvsem za velik uspeh Evropske ljudske stranke, ki se je zanj borila na evropskih volitvah leta 2019, med sodelujočimi pri izjemno pomembnem, ambicioznem in vseobsežnem projektu pa je tudi slovenski predsednik Uefe Aleksander Čeferin. »Zavezali smo se Evropejcem. Obljubili smo, da bomo začeli boj proti raku, da bomo rešili življenja. Izpolnili smo obljubo. Zdaj je čas, da damo denar na mizo,« je dejal evropski poslanec Evropske ljudske stranke Manfred Weber.

Čeferin pa je ob tem poudaril, da se bo njegova organizacija, torej Uefa, s svojo močjo in s svojim vplivom trudila pomagati na tri načine. Čeprav imajo Čeferina nekateri v Sloveniji nerazumno za nasprotnika politične opcije, ki ji pripadata Weber in njegova stranka, pa najvplivnejši Slovenec vedno znova dokazuje, da zasleduje predvsem pravičnost in obče dobro. Tako se bodo po njegovih besedah besedah on in njegovi sodelavci zavzeli za vzpostavitev učinkovitih delovnih ekip na vseh ravneh - od vrha Unije do lokalnih skupnosti.

Nadalje želi Uefa pomagati pri ozaveščanju o aktivnem in zdravem načinu življenja, ki bi moral biti dosegljiv za vsakogar. Kot tretje pa je Čeferin čisto v svojem, zdaj že prepoznavnem slogu poudaril, da je ljudem treba prinašati upanje in veselje, še zlasti v teh zahtevnih časih. To je ta njegova filozofija, od katere ne odstopa in zaradi katere si je v Sloveniji nabral ogromno oboževalcev, nerazumljivo pa tudi nekaj velikih sovražnikov. S podobnim pristopom je Čeferin na ravni Evropske Unije tudi obljubil vso pomoč in podporo pri promociji cepljenja proti bolezni covid-19, še enemu velikemu zdravstvenemu izzivu našega časa.

Članki iz rubrike