oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ba
ba
0 27.12.2020 12:05:18

Domžalam smo v treh letih prinesli več kot OSEM MILIJONOV EVROV!

Reuters
Simon Rožman je bil na klopi Rijeke prisiljen nekoliko spremeniti svojo trenersko filozofijo.

Simon Rožman je od nekdaj velik zagovornik napadalnega nogometa, vendar je hkrati res, da je v zadnjih letih nekoliko spremenil svojo trenersko idejo. Jo prilagodil potrebam, v določenih trenutkih je postal bolj pragmatičen, všečnost je podrejena rezultatu.

"Ko sem začel kariero v Celju, so mi vodilni možje jasno povedali, da je cilj kluba prodaja igralcev, ker le na tak način lahko preživimo. Zato sem šel v totalno ofenzivni nogomet, da se je na igrišču nenehno kaj dogajalo, visoko smo pritiskali nasprotnika, želel sem zaključek akcije vsakih 15 sekund. To so agenti radi spremljali, ker oni ne gledajo niti mene niti ekipe, temveč posameznike. In ko je igralec 'stokrat'  sprintal gor in dol po igrišču, ko je to ponavljal, je bilo to videti zelo dobro. V Domžalah je bilo podobno. Moramo promovirati igralce, vendar to ne gre, če si v obrambni drži in trikrat prideš na nasprotno polovico igrišča. Takrat sem rekel, da se nogomet za 0:0 ne izplača, ta izjava je izzvala odziv trenerjev v Sloveniji. Mnogi je niso odobravali, toda govoril sem v kontekstu naših želja. V Domžalah je na tribunah nekaj sto gledalcev in kaj klubu pomeni 0:0, če vemo, da bosta na koncu prvak Maribor in Olimpija. Z napadalno igro bomo morda dobili kakšen gol, ampak bomo tri dosegli ..." je v intervjuju za Sportske novosti povedal Simon Rožman.

Rijeka je nekoliko drugačna zgodba. "Tudi Rijeka prodaja igralce, ima ta cilj, toda Rijeka zahteva tudi rezultat. To je imperativ, letvica je postavljena zelo visoko. Jaz sem prvi, ki bi hotel igrati zelo napadalno, toda za to včasih potrebuješ štiri poraze, da bi potem prišel v ritem zmag. A na tej ravni te nihče ne bo čakal, zato sem se moral prilagoditi. Poskušam promovirati igralce, vendar obenem narediti tudi rezultat. Bodimo realni, na klopi Rijeke te držijo le uspehi. Pokalno lovoriko smo osvojili z zelo pragmatično igro. Seveda si bomo prizadevali, da bi v zaključke akcij prihajali z več igralci, glede tega mi je bilo v Celju in Domžalah precej lažje. Šel sem 'na glavo' in to so igralci sprejeli. Naredili smo veliko prestopov, v tem trenutku temu v Sloveniji niso niti blizu," je pojasnil slovenski strokovnjak in o svojem poslanstvu ob Kamniški Bistrici in pristavil: "V treh letih smo klubu prinesli več kot osem milijonov evrov z rezultati v Evropi in prodajo 18 igralcev. To je za slovenske razmere zelo veliko."

rozman
sn

Članki iz rubrike