Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

mark rutte Svet24.si

Izbrali so novega šefa Nata

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

pavser vilfan nikolic brozovic Reporter.si

Popoln kaos na RTV: član uprave Franci Pavšer ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

masterchef-finale-2024 Njena.si

Zaključek šova MasterChef: 'Naj zmaga najboljši!'

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

nu
nu
1 27.12.2020 11:23:00

Toliko je dres Maradone, v katerem je dosegel zadetek z roko, VREDEN DANES! Veste, kdo ga ima?

Nekdanji angleški reprezentant ima v svoji lasti enega najbolj zaželenih nošenih nogometnih dresov vseh časov.

Steve Hodge je upokojeni angleški nogometaš, ki je največji pečat pustil v dresu Nottingham Foresta. Svoj čas je velja za enega najboljših angleških vezistov, s svojimi nastopi pa si je prislužil vpoklic v angleško reprezentanco, ki je leta 1986 igrala na svetovnem prvenstvu v Mehiki.

Tam je bil priča spektakularni predstavi Diega Maradone, ki je v četrtfinalu z dvema nepozabnima zadetkoma sam izločil Anglijo in Argentino na koncu popeljal do naslova svetovnega prvaka. Hodge je bil tisti, ki je po tej nepozabni tekmi prvi pristopil do zdaj že pokojnega Argentinca in ga prosil za dres.


Seveda ga je tudi dobil, verjetno pa si nikoli ni mislil, kako zelo zaželena bo v naslednjih desetletjih postala ta majica.

"Imam ga že 34 let in nikoli ga nisem niti poskusil prodati. Rad ga imam, ima neverjetno čustveno vrednost," je za domače medije v teh dneh dejal Anglež in nadaljeval: "Ljudje pogosto trkajo na moja vrata, telefon neprestano zvoni, kličejo me z različnih televizij in radijskih postaj. Sprašujejo me o dresu, vsega tega je malo preveč. Slišal sem, da zahtevam za dres milijon oziroma dva milijona funtov. Da imam ta dres zgolj zaradi denarja. Ampak to ni res. To se mi zdi zelo nespoštljivo in popolnoma narobe. Dresa ne prodajam," je dejal Hodge, ki je še dodal, da so se klici močno okrepili po smrti slavnega Argentinca.

Ampak dejstvo je, da je dres, ki ga je na svetovnem prvenstvu nosil Maradona, zelo iskan, po mnenju strokovnjakov pa bi nekdanji angleški vezist lahko zanj iztržil celo več kot milijon evrov.

Značke: maradona, argentina

Članki iz rubrike