stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
2 20.06.2020 20:58:30

V Novi Gorici je završalo, Matavž je namreč KONČAL ZGODBO v Vitesseju in zdaj lahko ... (VIDEO)

Profimedia
Tim Matavž po treh letih zapušča nizozemski Vitesse.

Danes je novica postala uradna, sicer pa se je o tem šušljalo že dalj časa. V treh sezonah je danes 31-letni Šempetrčan na 90 tekmah dosegel 41 zadetkov. V zadnji, ki je bila zaradi pandemije koronavirusa devet krogov pred koncem predčasno zaključena, je bil z 12 zadetki šesti najboljši strelec nizozemskega prvenstva.

Vitesse se je od slovenskega napadalca poslovil z video zapisom, v katerem se Matavž spominja vrhuncev igranja v dresu tega kluba. "Ne vem še, kakšna bo moja prihodnost, to bomo še videli," je odgovoril na vprašanje, v katerem klubu bo zaigral v prihodnji sezoni. Sicer pa je poudaril, da bo pogrešal Arnhem: "Navadil sem se na življenje tukaj. Pogrešal bom tudi osebje v klubu in seveda soigralce."

Matavž se je z nizozemskim nogometom prvič srečal že leta 2007, ko je kot 18-letni mladenič iz Gorice prestopil v Groningen. Potem je še igral za Emmen, PSV Eindhoven in nazadnje Vitesse. Vmes je bil še v Nemčiji (Augsburg in Nürnberg) in Italiji (Genoa).


Od leta 2010 je tudi slovenski reprezentant, na 38 tekmah je dosegel 11 zadetkov.

Pri 31 letih kajpak še ni rekel zadnje, vsaj še eno donosno pogodbo bi si moral izboriti na tržišču. Sicer pa so ga v zadnjem času omenjali v novogoriškem klubu. Za Ekipo SN je športni direktor drugoligaša Miran Burgić povedal, da je celo govoril z Matavžem: "Njemu bo potekla pogodba z Vitessejem. Lahko bi igral za nas in potem odšel drugam, ker lahko v istem prestopnem roku podpiše za dva kluba. Pripravljen je igrati, pripravljen je pomagati, obenem pa vam zagotavljam, da ni edini. Nikakor ne. Še kakšen bi bil pripravljen storiti enako. Na srečo je bilo v Gorici veliko dobrih."

Ali bo Matavž res pomagal Gorici pri vrnitvi v prvo ligo (kot drugo v 2. ligi jo čakajo dodatne kvalifikacije z devetouvrščenim prvoligašem), je še preuranjeno trditi. Sam pravi, da je pripravljen pomagati: "Pripravljen sem zaigrati za Gorico na eni ali dveh tekmah v dodatnih kvalifikacijah ter prispevati svoj delež, da bi se vrnila v prvo ligo. Tja, kjer si zasluži biti."

Kaj pa potem? Transfermarkt njegovo tržno vrednost ocenjuje na 1,6 milijona evrov. Najbolj verjetna je vrnitev na Nizozemsko, kjer je preživel večino svoje kariere. Ampak, kdo ve ...

Članki iz rubrike