Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 31.05.2020 17:47:32

Kampl z ukleščenim živcem in vse manj možnostmi za nastop

Reuters
Nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl bo zaradi težav z ukleščenim živcem najverjetneje moral izpustiti naslednjo tekmo nemške bundeslige, ko se bo njegov Leipzig v ponedeljek v gosteh meril s Kölnom. Kampl je sicer odpotoval z ekipo, a konec tedna ni treniral.

Kamplove težave so se začele sredi tedna pred tekmo s Hertho. Tik pred začetkom so ga morali umakniti iz prve postave zaradi težave z mišico, kot se je glasilo prvotno pojasnilo kluba.

Po podrobnejših pregledih so v petek ugotovili, da gre za težave z ukleščenim živcem. Trener Julian Nagelsmann je takrat sporočil, da gre za lažjo poškodbo, ni pa še vedel, ali bo 29-letni napadalec lahko igral na naslednji tekmi v Kölnu.

Zdaj kaže, da so možnosti za to vse manjše. Kot poroča portal RBlive, ki spremlja dogajanje v klubu, Kampl konec tedna ni treniral, čeprav je z moštvom odpotoval v Köln.



Kampl je, odkar se je nemška liga vrnila po koronakrizi, sicer eden ključnih mož Nagelsmannove ekipe. Odigral je dve od treh tekem, potem ko je moral prej pol leta prisilno počivati zaradi poškodbe.

Portal RBlive še dodaja, da v klubu na Kampla računajo tudi v prihodnje, razhajajo pa se pri dolžini nadaljevanja sodelovanja. Kampl, ki se mu bo sedanja pogodba iztekla leta 2021, bi rad podaljšal do 2023, klub pa se bolj ogreva za možnost podaljšanja 1 + 1 leto.

Leipzig je s 55 točkami in tekmo manj trenutno četrti v ligi, prehitel ga je tudi Bayer Leverkusen, z zmago bi se danes pred Kamplov klub začasno lahko povzpela tudi Borussia Mönchengladbach.

Značke: nogomet, nemčija

Članki iz rubrike