Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 31.05.2020 14:45:54

ZGODOVINSKO SLAVJE Salzburga! Avstrijci svetu pokazali, kako bodo od zdaj potekale podelitve (FOTO + VIDEO)

Reuters
Nogometaši Red Bull Salzburga so v petek v soseščini, na praznem stadionu Wörthersee v Celovcu, v finalu pokala po pričakovanju premagali drugoligaško Austrio Lustenau s 5:0.

To je bila sedma pokalna lovorika za najboljši avstrijski klub zadnjih let. Na igrišču je vse potekalo brez presenečenj, moštvo s Solnograškega je prevladovalo na igrišču in brez težav opravilo z ekipo s skrajnega zahoda države.

Vzdušja ni bilo, tribune so v skladu z ukrepi samevale. Še bolj kot spokojna tišina na stadionu je šokirala podelitev lovorike. Igralci so se razporedili na predpisano razdaljo, vsak je stopil v zarisan krog. Kapetan moštva je dvignil pokal, njegovi soigralci pa tokrat niso skočili nanj in ga začeli objemati, ampak so slavili vsak v svojem krogcu. 

salzburg 1
Profimedia


Proslava je bila, kakopak, skromna, a razmeram primerna. Je to nova realnost? Upamo, da ne. In to velja tudi za vse bolj običajen način spremljanja tekem v drive-in kinu. Navijači Salzburga so zmago svojih ljubljencev spremljali na velikem parkirišču mestnega sejmišča. Na voljo je bilo 200 parkirnih mest, cene vstopnic pa so bile naslednje: za eno osebo v avtomobilu 15 evrov, za dve osebi 23 evrov, za tri osebe 30 evrov in za štiri ali več 35 evrov.

salzburg 2
Profimedia

salzburg 3
Profimedia

salzburg 4
Profimedia

Članki iz rubrike