stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 31.05.2020 17:03:36

Mings: Odločitev o nadaljevanju prvenstva je finančno motivirana

Reuters
Nogometaš Aston Ville Tyrone Mings je v pogovoru za Daily Mail okrcal vodstvo premier lige ob ponovnem zagonu nogometa na Otoku, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Branilec moštva iz Birminghama je dejal, da so bili igralci zadnji, ki so jih vprašali za mnenje, glavna skrb vodilnih mož pa je zgolj finančni motiv.

Nogomet je bil zaradi novega koronavirusa v Angliji ustavljen 13. marca, prvenstvo pa se bo na najvišji ravni predvidoma nadaljevalo 17. junija, ko bo na delu prav Aston Villa, za katero igra Mings, ki je kritiziral motive za zagon nogometa.

Zadnji izsledki raziskave so sicer pokazali, da nihče od igralcev in predstavnikov klubov v četrtem krogu testiranj ni bil pozitiven na covid-19, Mings pa se vseeno ne strinja s pristopom oblasti in krovnih zvez.

"Igralci smo le sredstva za dosego ciljev," je poudaril Mings. "Nadaljevanje lige je stoodstotno finančno motivirano in nima nič skupnega z integriteto nogometa.



"Seveda bomo igrali, saj druge izbire nimamo. Z nami se nihče ni pogovarjal o nadaljevanju prvenstva, kar kaže na to, kje na seznamu prioritet smo igralci," je dodal občasni angleški reprezentant.

"Ko zveza, ligaško združenje in vodilni možje premier lige rečejo, da moramo nazaj na igrišče, nimamo druge izbire, kot da se vrnemo na zelenice. Pri tem je najmanj pomembno, kaj si igralci mislimo o tej odločitvi," je še razložil Mings.

V zadnjih tednih so se nekateri igralci postavili proti odločitvi za ponovni zagon nogometa, med drugim kapetan Watforda Troy Deeney in svetovni prvak s Francijo, sicer član Chelseaja, N'Golo Kante.

Članki iz rubrike