kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 18.04.2020 09:40:21

Rajko Rep ŠOKIRAN: "Šele po prespani noči sem se zavedal."

vszi
Nekdanji kapetan Celja in do prihoda Rudija Požega Vancaša najdražji nakup Maribora, sedanji član Hartberga se je razgovoril za časnik Večer.

Nogometaš avstrijskega Hartberga se je po prvih obvestilih o odpovedanih treningih in tekmah odpravil domov, v Rogatec, kjer čaka, da se življenje vrne v normalne tirnice. "Bil sem presenečen, ko so nam kar naenkrat odpovedali treninge in tekme, a sem si mislil, da ne bo tako dolgo trajalo. Zdaj pa se vleče že pet tednov. Sami treniramo po klubskih programih in počasi že vse postaja monotono. Ni lahko. Komaj čakam, da se začnejo pravi treningi," je za Večer priznal Rep.

"Vodstvo lige je določilo, da se bodo v ponedeljek začeli treningi v skupinah do šest igralcev, dva tedna pred tekmami, ki naj bi se nadaljevale 15. maja, pa bi lahko začeli z ekipnimi treningi. Tako je predvideno, ni pa še nič fiksnega," je dodal.

Nepozabna izkušnja v Varšavi

Njegove dobre predstave je opazil selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek, ga povabil na priprave za novembrski tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo. "To je največ, kar lahko športnik doseže. Kot otrok sem sanjal, da bi lahko nekoč igral za svojo državo. Bil sem zelo presenečen, ko sem dobil selektorjev vpoklic, šele po prespani noči sem dojel, da se je to res zgodilo. Udeležba na zboru je zagotovo izkušnja, ki si jo za vedno zapomniš. Tam so igralci, ki imajo kvaliteto, igrajo v dobrih ligah, vse je hitreje, poteka na višji ravni kot v Hartbergu oziroma avstrijski ligi, a videl sem, da se lahko kosam z njimi. Zagotovo bi v prihodnosti lahko bil del te reprezentance. Kvalitete je dosti, moraš se vključiti v sistem," je prepričan Rogatčan.

Ni ostalo le pri vabilu, selektor ga je poslal v ogenj v Varšavi, na tekmi proti Poljski je vstopil v 86. minuti. "Ko sem pred tekmo videl, kako poln je stadion, so se mi kocine postavile pokonci. Ko prideš v igro, pozabiš na 60 tisoč ljudi na tribunah, vidiš samo zvezdnike okoli sebe. Želel sem dati vse od sebe. Nisem dobil veliko minut, a za prvič je bilo nepozabno," se je debija, ki se je sicer zaključil s porazom, Za časnik Večer spomnil Rep.

Značke: rep, rajko

Članki iz rubrike