polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

italija, koronavirus, smrtne žrtve, Ponte San Pietro Bergamo Svet24.si

Toliko smrti zaradi covida-19 napovedujejo ...

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

koronavirus, ukc-ljubljana, vstopna-točka, klinični-center Svet24.si

"Ogorčenje ljudi na terenu je strašno. Ne vem, ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

andrej Njena.si

Delovna akcija: Andrej se še ni vrnil domov

nu
nu
14 18.03.2020 16:10:54

Kakšen CAR tale naš PREDSEDNIK! Čeferin šel v AKCIJO in Sloveniji takole zagotovil 300.000 mask!

Aleksander Čeferin
Profimedia
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin je priskočil na pomoč svoji domovini.

Sloveniji je v času hude zdravstvene krize zaradi epidemije koronavirusa zagotovil kar 300 tisoč zaščitnih mask s Kitajske. Ni se pohvalil sam, njegovo vsega spoštovanja vredno dejanje je razkrila novinarka POP TV Nika Kunaver. Ta je na družbenih omrežjih delila svoj pogovor s Čeferinom, ki pravi: »Pravkar sem poklical svojega prijatelja Jacka Maja (kitajskega magnata, lastnika multinacionalke Alibabe op. p.), da imamo problem (in ga vprašal), ali lahko pomaga. Še isti dan je šel v akcijo.«

V službi za odnose z javnostmi ministrstva za obrambo (Mors) so za STA pojasnili, da je prevoz zaščitnih mask iz Belgije organizirala Uprava RS za zaščito in reševanje. Kot so nam sporočili kolegi z redakcije Svet24, je letalo z maskami že pristalo v Belgiji.  

Slovensko zunanje ministrstvo je objavo fundacije Jack Ma Foundation delilo na Twitterju. Kot so zapisali v fundaciji, je v pošiljki 1,5 milijona mask, ki jih bodo dostavili Sloveniji, Franciji in Belgiji.

Obrazne maske za pomoč Sloveniji pri spopadanju z novim koronavirusom sta donirali fundaciji Alibaba Foundation in Jack Ma Foundation. Belgijsko vozlišče družbe Alibaba je že doslej veliko prispevalo k učinkovitemu mednarodnemu prevozu blaga v zdravstveni krizi. Mreža Cainiao Network, logistični del družbe Alibaba, pa je v tem obdobju povečala število najetih tovornih letov na pet na teden, so zapisali v agenciji Odmev.

Kot so še navedli, je bila pomoč omogočena tudi zaradi tesnega sodelovanja z ministrstvom za obrambo. Ukrepanje ministrstva je bilo ključno za hiter odziv in dostavo doniranih medicinskih potrebščin.

Fundaciji sta sicer doslej poskrbeli za dobavo različnih vrst medicinskih potrebščin tudi na območja drugih držav, ki jih je virus najbolj prizadel, prav tako sta financirali raziskave in razvoj možnosti zdravljenja virusa Covid-19 na Kitajskem. Nadaljnje donacije naj bi bile najavljene v prihodnjih dneh in tednih.

Članki iz rubrike