nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 10.03.2020 13:49:09

Panika tudi v Španiji: Španska liga BREZ GLEDALCEV, Real potegnil NAJKRAJŠO od vseh

Reuters
Vse tekme španskega nogometnega prvenstva tako prve kot druge lige bodo vsaj naslednja dva tedna v Španiji v okviru zmanjševanja tveganja za prenos novega koronavirusa potekale brez gledalcev, je danes sporočilo vodstvo tekmovanja.

Španski mediji poročajo, da vpleteni klubi podpirajo odločitev la lige in razumejo tveganje ob zbiranju večjega števila ljudi na stadionih. La liga ima obenem pripravljen tudi scenarij, da lahko prepoved obiska nogometnih tekem po potrebi tudi podaljša na več tednov, še piše španski AS.

V španskem prvenstvu primera division ta čas vodi branilec naslova prvaka Barcelona, ki ima dve točki prednosti pred Real Madridom, ravno slednjega pa bo ta ukrep najbolj prizadel. Real bo namreč na obeh naslednjih tekmah igral na domačem stadionu Santiago Bernabeuu, glede na to, da bo naslednji tekmi skupno izpustilo krepko prek 100 tisoč gledalcev, to pomeni, da bo precejšen tudi upad dobička.



Španska vlada je danes sicer napovedala nove ukrepe v boju proti širjenju novega koronavirusa in v več pokrajinah za dva tedna zaprla vse vrtce in šole. Podjetja je pozvala k bolj fleksibilnemu delovnemu času in dovoljenju, da delavci delo opravljajo od doma, starejšim osebam pa priporočila, naj čim več ostajajo doma.

V Španiji je do danes 1236 potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom.

Članki iz rubrike