Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 08.02.2020 10:38:50

Dallas brez Dončića še tretjič izgubil, poraz tudi Miamija z Dragićem

Reuters
Ekipa Washington Wizards je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma s 119:118 premagala ekipo Dallas Mavericks, za katero poškodovani slovenski zvezdnik Luka Dončić ni igral. Tudi Miami Heat je klonil na gostovanju, Sacramento Kings so zmagali s 105:97. Za Miami je Goran Dragič v 28 minutah zbral 14 točk, tri podaje in štiri skoke.

Dragićev Miami je prišel do drugega poraza po vrsti. Miami je četrti v razvrstitvi vzhodne konference s 34 zmagami in 17 porazi.

Dallas je imel tudi nekaj smole. Izgubili so namreč za zgolj eno točko, ko je bil Bradley Beal uspešen s košem tik pred zvokom sirene. Beal je bil tudi najboljši posameznik na tekmi z 29 točkami.

Japonski novinec Rui Hachimura (17 točk) v vrstah Washingtona je zelo uspešno blokiral latvijskega velikana v vrstah Teksašanov Kristapsa Porzinga, ki je imel na svojem računu zgolj 11 točk.

Trener Mavericks Rick Carlisle je bil besen in zelo razočaran: "Slabo smo se sporazumevali med sabo, nakopičili smo veliko preveč napak v obrambi, kar je na koncu pripeljalo do tega." Mavericks so zbrali kar 14 izgubljenih žog, kar so tekmeci spremenili v 23 svojih točk.

Dončić, ki je konec januarja obnovil poškodbo desnega gležnja, se trenutno v celoti posveča okrevanju. Intenzivna rehabilitacija pa že daje rezultate. Tako, da strokovni štab Dallas upa, da bo Dončić pred premorom na vsaj eni tekmi pomagal svoji ekipi.

Dončić bo po pričakovanjih strokovnega štaba Dallasa vsekakor nastopil na spektaklu zvezd v United Centru v Chicagu v začetni peterki ekipe, katere kapetan je Dončićev veliki vzornik LeBron James.

Brez dvajsetletnega slovenskega organizatorja igre je Dallas vpisal še drugi zaporedni poraz, žrebički iz Teksasa pa so brez Dončića doživeli še tretji poraz na zadnjih petih tekmah.


Dallas je trenutno na sedmem mestu v razvrstitvi zahodne konference z 31 zmagami in 21 porazi. Teksaški kavboji si še niso ogrozili končnice. Osmi Memphis, razmerje 26:26 v zmagah in porazih, zaostaja pet zmag za Dallasom.

Dallas do premora zaradi ekshibicijske tekme vseh zvezd all star lige NBA čakajo še tri tekme. Najprej sobotno gostovanje pri Charlotte, nato pa tekmi doma proti Utahu in Sacramentu, na katerih bi lahko že nastopil izjemni Ljubljančan.

Dobra novica za Dallas je, da je tudi osmi Memphis ponoči izgubil. Boljša je bila ekipa Philadelphia 76ers, ki je po štirih porazih v gosteh vendarle doma prekinila črni niz z izidom 119:107. Je pa drugi polčas na klopi presedel zvezdniški center Philadelphie Joel Embiid zaradi bolečin v vratu. Namesto Embiida se je izkazal Turek Furkan Korkmaz s predstavo kariere s 34 točkami in rekordnimi sedmimi trojkami.

Aktualni prvaki iz Kanade Toronto Raptors so sredi sezone znova odkrili šampionske občutke. Kanadski plenilci so prišli do svoje trinajste zaporedne zmage, padla je še ekipa Indiana Pacers s 115:106, kar je rekordni niz te franšize.

V ospredju je bil Serge Ibaka z 22 točkami in 10 skoki. Tekmo je zaradi poškodbe predčasno zapustil Kyle Lowry, ki se je zapletel z Jeremyjem Lambom in z glavo nehote udaril v Ibako ter za nekaj minut obležal na parketu.

Zelo dobro gre tudi ekipi Boston Celtics, tretji najboljši ekipi vzhodne konference, ki je proti Atlanta Hawks s 112:107 vpisala šesto zaporedno zmago.

Nepričakovan poraz se je pripetil peti najboljši ekipi zahodne konference Houston Rockets. Naleteli so na zelo dobro razpoložene člane ekipe Phoenix Suns, ki je slavila s kar 127:91. Razigran je bil Kelly Oubre, ki je na predvečer slovenskega praznika kulture vpisal karierni dosežek z 39 točkami. Nič kaj ni zaostajal Devin Booker s 33 točkami.

Bradati in brkati zvezdnik raket James Harden je ostal pri 32 točkah, medtem ko je Russell Westbrook po izjemni predstavi en večer prej, ko je Los Angeles Lakers nasul 41 ročk, tokratno tekmo spremljal s klopi.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike